Boyd Exell võitis algsele ebaedule vaatamata oma seitsmenda Maailma Karika

Eile ennelõunal selgus järjekordne rakendispordi Maailma Karikavõitja, kui Göteborgis asusid teist osavõistlust sooritama seitse kutsarit. Boyd Exell näitas oma võimu ja tõusis kolmandalt positsioonilt kindlalt esimeseks, võttes selliselt aastase vahega oma seitsmenda Maailma Karika.

Teise osavõistlusesse võtsid kutsarid laupäevasest võistlusest kaasa 50% ajalisest vahest liidriga. Rada oli eelmise päevaga identne. Laupäeval täielikult ebaõnnestunud tiitlikaitsja IJsbrand Chardon alustas esimesena ja seda juba enam, kui seitsme sekundilise kaotusega üllatuslikult liidriks tõusnud Jerome Voutazile. Vana hea Chardon oli pühapäeval tagasi ja eelmise päeva rapsimisest ei olnud enam jälgegi. Hollandi meister tegi puhta soorituse, kuigi jäi eelmise päeva parematele 4 sekundit alla.

Põnevamad hetked algasid avapäeval neljandaks sõitnud Koos de Ronde etteastega. De Ronde pani tõsiselt hullu, võttis maha kaks palli, kuid vaatamata 10le lisasekundile oli tulemus kaasmaalasest konkurent Chardonist üle kolme sekundi parem. De Rondega samas stiilis oli ka Boyd Exelli sõit, kes võttis küll eelmise päevaga vähem riske, tuli puhtalt ja tulemus fikseeriti omakorda de Rondest kuue sekundi jagu parem.

Ümbersõidule pääsesid kolm parimat kahe osavõistluse tulemusena ja lõplik kollektiiv jäi seega kahe laupäevase parima otsustada. Ungarlane Joszef Dobrovitz sõitis kaunilt ja puhtalt, kuid paraku jäi paar sekundit de Ronde tulemusesele alla ning kui Voutaz tegi ühe palli maha-ajamisega de Rondest parema tulemuse, oligi selge, et ungarlane peab leppima neljanda kohaga, esikolmiku kohti jäävad jagama Exell, Voutaz ning de Ronde.

Paremusjärjestus ei muutunud enam ümbersõidulgi. Hollandlane riskis, võttis jälle maha kaks palli ja leppis kolmanda kohaga. Voutaz teine ja Exell esimene.

“Täna olin ma rohkem kontsentreeritud, süitsin paremini,” mainis Boyd Exell pressikonverentsil, “Mu hobused olid täna sama head, kui eile. Eks alati ole head tulemust sõita keeruline, kuid täna tuli see välja.” Teise koha saavutanud Šveitsi autoremondi luksepast amatörsportlane Jerome Voutaz leidis, et de Ronde eksimused andsid talle rohkem hingamisruumi. Samuti mainis šveitslane, et tegi rajal mitmeid vigu ja seetõttu on veendunud, et see hobuste tiim suudab koos temaga olla tulevikus veelgi kiirem. Koos de Ronde sõnas, et kuna positsioon ei olnud kiita, tuli riskida nii avavoorus, kui ümberhüpetel. Seekord tulid küll pallid maha, kuid sellegi poolest oli Hollandi kutsar oma lõpptulemusega rahul.

Rakendisportlaste MK-sari jõudis sellega lõpule ning nüüd suunatakse põhitähelepanu välivõistlustele klassikalises formaadis. Tänavune esimene välivõistlus peetakse juba eeloleval nädalavahetusel Prantsusmaa, uue hooaja MK kvalifikatsioonid algavad aprilli teises pooles etappidega Hollandis ja Tšehhis.

Göteborgi tulemused leiate aadressilt