Dina Ellermann skooris Poola MK etapil 69,500%

Nagu kirjutasime, võistlesid nelimeie koolisõitjat sel nädalalõpul Poolas Zakrzowis, kus ühtlasi peeti Kesk-Euroopa liiga üks viimaseid MK-etappe. Dina ja Akvarel saavutasid seal tugevas konkurentsis tulemuseks 69,500%.

 

Maailmakarika etapist võttis osa 11 võistluspaari seitsmest riigist. Stabiilne esitus andis meie paarile Dina Ellermann – Landy’s Akvarel 69,500% ja 9nda koha. Kolm viie ja kaks nelja tärni kohtunikku hindasid meie paari enamjaolt üksmeelselt, välja arvatud Ungari 4* kohtunik, kes tõi tulemuse oluliselt allapoole. Sõidu võitis taanlanna Malene Kohlschmidt Ebbesen hobusel Mira tulemusega 73,775 %.

 

Dina andis Hobumaailmale ka väikse kommentaari, milles kiitis väga võistluse korraldust ja kõrget taset nii osalejate kui kohtunike osas. „Kuna tahtsin hooaja lõpetada positiivse noodiga, siis ei läinud vabakavas liiga suurele riskile, vaid tegin miinimumnõuded korralikult, sealt ilmselt ka pisut tagasihoidlikum tulemus kui lootsin, aga olen väga rahul mõlema oma hobusega.“

 

Lisaks on teieni toomata kahed tulemused väikesest ringist, kus Dina ja Donna Anna tegid 14 paari konkurentsis 5. koha väärilise sõidu pühapäeval skooriga 66,917% ja pälvisid laupäeval seitsmenda koha tulemusega 65,421%. Laupäeval järgnesid neile kaheksandatena Grete Hussar  ja Rohan Warrior skooriga 65,105%, Tiina Kuusmann ja Rimbaud said 60,789 %. Pühapäeval oli seevastu Tiina kaheksas tulemusega 65,917% ja Grete 11nes (64,750%).

 

Helena Kaal ja Cassander osalesid juunioride arvestuses, kus osales kahel esimesel päeval 14 ja pühapäeval 11 paari. Meie juuniorpaari skoorid olid vastavalt 63,730%, 64,079% ja 65,042%, mis paigutas nad kõigil päevadel tabeli viimasesse kolmandikku. Konkurents oli ka juuniorides tugev, võiduks tuli sõita pea 72% vääriliselt.

 

Poniklassis võistles Helena Coad Hill Happyl, kus kohustuslike testide skoorid jäid 62-63% piirimaile, vabakavas sõideti välja 65,042%, mis paraku antud konkurentsis andis ikkagi viimase koha. Võidukas sakslanna tõi tabloole tulemuse 76,625%. Kõikidel päevadel moodustusid esikolmikud, et mitte öelda esiviisikud Saksamaa ponisõitjatest, kusjuures vabakava teine koht läks Euroopa meistrile.

 

Võistluse raames toimus liaks FEI kohtunike koolitus, kus osalesid Annike Laving ja Marlen Vassil. Üritust mõjutas ka tugev tormituul, mis hirmustas nii mõnegi hobuse, kuna Zakrzowi maneež on nimelt kilest seintega, mis vahepeal korralikult plagisesid.

 

Zakrzowi võistluse tulemused: https://zawodykonne.com/zawody/50/24