Eesti koolisõitjad FEI World Dressage Challenge 37 osavõtjariigi hulgas 5. kohal

Eesti koolisõitjad pälvisid mullu FEI World Dressage Challenge arvestuses 37 oavõtnud maa hulgas kõrge viienda koha.

2016aastal peeti FEI World Dressage Challenge Liivakul uue formaadi järgi. Kui enne võisteldi 11 tsoonis, siis nüüd on kogu maailm ühes suures arvestuses, mis annab võimaluse jälgida, kuhu paigutub meie koolisõit teiste maailma nn arenguriikide mastaabis. Iga riik võis kutsuda vabal valikul väliskohtuniku ning teine kohtunik võis olla rahvuslik. Võistkondliku arvestuse jaoks lisandusid uued tasemekoefitsendid. Tõsteti ka võistlusklasside raskusastet – välja jäeti endistel aegadel kõige rohkem osalejaid korjanud Preliminary ehk A klass – ning see piiras osalejate arvu tunduvalt. Eesti etapil tehti kokku 15 starti ning väliskohtunikuks oli Natallia Rubashko (BLR).

2016aastal osales FEI WDC võistlusel kokku 37 riiki, tehti üle 600 stardi. Võistkondlikult maandus Eesti tublile 5. kohale, Eestit edestasid vaid Hiina Taipei, Uus-Meremaa, Colombia ning Costa Rica. Meie võistkonda kuulusid Age Luha, Grete Hussar, Marika Vunder ning Katrin Tinno.

Kuna klassid olid väga suured, toome välja kõikide arvestuste edukamad Eesti sportlased:

  • Intermediate 1 (35 osalejat) Age Luha / Diamond in Black 5. koht
  • Prix St. Georges (76 osalejat) Grete Hussar / Rohan Warrior 15. koht
  • Advanced (116 osalejat) Diana Pruks / Finalist 22. koht
  • Medium (220 osalejat) Katrin Tinno / Damberina 32. koht
  • Elementary Laste klass (162 osalejat) Helena Kaal / Cassander 23. koht

Kõik tulemused leiate siit:

Uuel aastal 2017 on FEI WDC reeglites taas muudatused. Tagasi on toodud tsoonid, kuid peetakse ka 2016 aastale sarnast üldarvestust. Vähendati võistkondliku arvestuse raskusastme koefitsenti, mis 2016 aastal andis tugeva eelise PSG ja I1 tasemel osalejatele. Esialgsete plaanide järgi toimub 2017 aasta FEI WDC koos Eesti Balti Liiga etapiga.