Eesti-Läti Balti rakendispordi Karika avaetapi põhiklassi võitis Urmas Saks

Möödunud nädalavahetusel peeti perekond Saksa ratsakompleksis tänavuse Eesti-Läti Balti Karika avaetapp, kus hobuste üherakendite kõrgema taseme kategoorias jätis võidu koju peremees Urmas Saks hobusega Indekss.

Sirgu külas selgusid parimad kolmes võistluskategoorias, kui mõõtu võeti hobuste klassides tasemetel kõrgem, keskmine ja madal (kahevõistlus), samuti ponide üherakendite kõrgemal tasemel. Hobuste üherakendites asusid juba koolisõidu järgselt juhtima Urmas Saks ja Indekss, kui nende tulemuseks hinnati FEI3*B skeemis 53.96 karistuspunkti. Vahe koolisõidu teisel kohal lõpetanud Ülar Raudsepp`a ja Friidomiga oli vaid 0.09 punkti ja kui Raudsepp tegi maratonis nelja karistuspunkti jagu parema tulemuse, asus ta ise juhtima. Koonustes lõpetas aga Saks kolme ja Raudsepp 12 karistuspunktiga ning nii suutis peremees võidu koju jätta. Kolmaski koht kuulus Raudsepp`le, seda hobusega Redrum.

Ponide üherakendites oli ainukeseks osalejaks Riina Rõa poniga Pin Rock`s Poppius, kes skooris koolisõidus 53.70 karistuspunkti ja läbis koonused vigadeta. Samuti oli üks osaleja madalama taseme kahevõistluses, osalejaks lätlane Andis Pavlvskishobusega Krams. Keskmisel tasemel tegi parima tulemuse Andise tütar Anda Pavlovska hobusega Kristals B, kui teisena lõpetas lätlanna Dace Sture hobusega Callija ning kolmas oli Urmas Saks hobusega Lonni.

Tulemused leiate aadressilt