Eestis kasvatatud Zonder Z Cicero WEF-il võidukas

Zonder Z Cicero ja tema praegune omanik Tracy Thomson võistlesid nädalavahetusel Ühendriikides peetaval populaarsel Winter Equestrian Festivalil, tuues Adult Amateur Hunter klassis koju esikoha. Kuigi Zonder Z Cicero ei ole üle lahe olnud kaua, on tal selja taga juba mitmeid edukaid võistluseid auhinnalistel kohtadel.

Tracy Thomson on olnud Zonder Z Ciceroga alates lõppeva aasta hilissügisest. Ühendriikidesse tuli praeguseks 8 aastane ruun eestlastele tuttavast Stal Geerink’ist (Holland), kus temaga võisteldi edukalt kuni 140 cm parkuure. Eelnevalt oli ruunaga sõitnud ka Vladimir Beletsky.

Zonderi edu USA’s ei ole aga kaugelt juhus, vaid ta oli edukas noorhobune juba kodumaal Eestis. Esimese hobusena Eesti ajaloos võitis just tema noorhobuste ülevaatused kaks aastat järjest ning kasvataja sõnul olid ka välismaa kohtunikud täku kohta vaid kiidusõnu jaganud. Edukaid starte Rebeka Luhastega oli nii noorhobuste tšempionaadil kui ka 100 ja 110 cm kõrgustes parkuurides.

Ciceroga kolmeselt koostööd alustanud Rebeka Luhaste sõnul oli tegu äärmiselt lihtsasti sõidetava julge, aktiivse ja väga kiire õppimisvõimega hobusega. „Teda oli väga meeldiv saduldada. Eriti meeldis mulle tema pehme suu, hea tasakaal ja suurepärane hüppetehnika. Ma oleksin justkui sõitnud juba kaua väljasõidetud hobusega,“ märkis sportlane, kes lisas, et tal on olnud suur rõõm õpetada ka Cicero järglasi, kes on samuti loodud sporthobusteks ning pärinud isa head omadused.

Zonder Z Cicero täisvend Zonder Z Quattro on sarnase saatusega – ka tema elukoht on nüüd USA-s ning ta on seal edukas võistlushobune. Kasvataja Hendrik Pilkes kirjeldab mõlemaid vendi kui tohutult ausaid ja ilusaid loomi, kelle edu USA’s on neile vaid suureks auks ning eriti rahulolevaks teeb nad fakt, et ka praegused sõitjad/omanikud on hobustega enam kui rahul.

Uue omanikuga Ameerikas. Foto: erakogu