ERL-i Rakendispordi Karikasari algas Maria Talus Pille-Riin Reinausi ja Riina Rõa võitudega

Möödunud nädalavahetusel sai Pärnumaal Maria talus avalöögi tänavune ERL-i Rakendispordi Karikasari, kui Suure Karika avaetapi võitis Pille-Riin Reinaus ja Väikese Karika võistluse ning Combi Cup etapi Riina Rõa.

Tänavu on ERL-i Rakendispordi Karikasarjas kavas kaks arvestust. Suur Karikas hõlmab endas FEI koolisõidutesti 2*A, mis on kavas ka vabariiklikel meistrivõistlustel, lisaks nelja kuni viite maratonitakistust ning täpsussõidus koonuste vahet +25cm. Väike Karikas peetakse kahevõistlusena, kus esmalt skeem 1*B ning seejärel täpsussõit koonuste vahega +35cm.

ERL-i Suure Karika avaetapil asus starti neli kutsarit. Koolisõidus tegi parima tulemuse Eve Haggi hobusega Vairi, lõpetades 59.33 karistuspunktiga, kuid täpsussõidu järgselt võttis juhtpositsiooni üle koonused nulliga läbinud Pille-Riin Reinaus poniga Radar. Enne maratoni oli kahe esimese vahe üliväike ehk vaid 0.05 karistuspunkti. Maratonitakistustel oli Reinaus aga Haggist parem ning võttis sel moel avaetapi võidu. Haggi ja Vairi saavutasud teise, Reelika Rätsep ja Sangar kolmanda koha. Tähelepanuväärne on fakt, et kolmikvõit läks Märjamaa spordiklubisse.

Riina Rõa ja Dylano, groomiks Age Põldaru; foto Maarja Saare

Väikeses Karikas oli startijaid kolm. Esimese ja teise koha võttis valitsev Eesti meister Riina Rõa, kes oli stardis oma tulevikulootustega. Võit tuli hobusega Dylano, kelle isaks muide mullusel MM-il Pille-Riin Roosilehe partneriks olnud Vulcano, teine koht poniga TE Amore. Kolmandaks platseerus Hanna Treikelder hobusega Armani.

Riina Rõa ja Pin Rock`s Trollius, groom Age Põldaru; foto Maarja Saare

Maria talus peeti muuhulgas maha ka Combi Cup`i kolmas etapp, mille võidu võttis tänavu selles sarjas esimese stardi teinud Riina Rõa, kes sõitis parima tulemuse viimasena startides poniga Pin Rock`s Trollius. Teise tulemuse tegi Kauro Vahtras hobusega Kena, kolmas oli jällegi Rõa, seda hobusega Dylano. Kolm esimest läbisid kombineeritud maratoni vigadeta. Sarja asus pärast kolmandat etappi juhtima Vahtras, kes kogunud 21 punkti. Teisena jätkab Maret Kasemets, kolmandana Age Põldaru.

Neljanda alana oli Maria talus kavas madala taseme formaat, kus anti välja esimene Maria Karikas rakendispordis. Karika viis koju jällegi Rõa, kes selles võistluses osales hobusega Visu ning edestas oma õpilast Hillar Taltsi, kelle partneriks oli poni Jacorion.

Pärnumaal Maria talus on erinevaid ratsaspordivõistlusi korraldatud aastaid, kuid rakendisport oli talus kavas esmakordselt. Kuigi võistlejaid ei olnud arvukalt, jäi peremees Enn Rand, kes muu hulgas EHS-i juhatuse liige, üritusega rahule ja võttis seda kui testi järgnevateks hooaegadeks. Koos rahvusvahelise ametnike tiimiga – kaks kohtunikku Lätist ja peakohtunik Austriast – analüüsiti läbi vead, mida tulevasteks võistlusteks kohendada, et teha üritus sportlastele ja pealtvaatajatele üha paremaks. Hobumaailm soovib omaltki poolt Ennule selles osas edu!

Kõik Maria Rakend 2017 tulemused leiate aadressilt https://ratsanet.ee/events/1037?locale=et&year=2017