FEI ja ERL kolmevõistluse koostööprojektis osalejad on selgunud

Eesti Ratsaliit on saanud 2017 ja 2018 aastaks suurepärase võimaluse teha koostööd FEIga Solidarity Projecti raames. Antud projekti üldeesmärgiks on avardada juunior-, noorsportlaste ja poniratsanike võimalusi, kitsamateks eesmärkideks on osalemine Põhjamaade Mängudel ja Euroopa Meistrivõistlustel.

Praeguseks on projekti raames peetud kaks kliinikut. Esimene neist rahvuslik, kus trenne andsid Eesti omad treenerid Annike Laving, Raul Kauna ning Rein Pill. Teisena kliinik FEI poolse partnertreeneri Lars Christiansseniga Rootsist. Nende kahe kliiniku käigus hindasid kõik eelnimetatud treenerid osalevate sportlaste ja hobuste erinevaid võimeid ning potentsiaali ning nii jäid sõelale kuus sportlast.

Valituks osutusid Katriin Sild ja Kati Sõer Tartumaalt, poniratsanikud Maria Martin ja Kärt Kingissepp Harjumaalt, Joanna Britt Metsar samuti Harjumaalt ning Luise Vevers Saaremaalt.

„Mul on selle projekti juures olnud väga mitme asja üle hea meel,“ sõnas kolmevõistluse mänedžer Merlis Orion. „Esiteks, et kahes kliinikus on osalenud üle ootuste palju paare, sealhulgas meie alale täiesti uusi ja paljulubavaid noorsportlasi. Et me oleme saanud endaga projekti koostööd tegema sellise nimeka välistreeneri nagu Lars Christenssen ja ühed parimatest Eesti treeneritest nagu Annike Laving koolisõidu poolelt, takistussõitja Rein Pilli ning Raul Kauna kolmevõistlusest. Ja lõpuks rõõmustab mind see, et projekti valitud sportlased on üle Eesti nii erinevatest kohtadest – ääretult hea on teada, et kolmevõistlus ei koondu vaid ühte keskusesse!“

Lars Christenssen ja 3V mänedžer Merlis Orion kliinikus Vaiklas. Foto: Artur Tänna

Kõik projekti valitud sportlased on saanud individuaalse eesmärgi, mille poole püüelda, juba aprilli planeeritakse järgmist kliinikut ja ka kolmevõistlejate hooaeg saab alguse aprilli teises pooles Sopotis, Poolas.