FEI ja Global Champions League sõlmisid kokkuleppe

Neil päevil sõlmisid FEI ning Global Champions League kokkuleppe ning allkirjastasid vastastikuse arusaamise memorandumi ning sellest aastast aktsepteerib FEI seni problemaatiliseks peetud sarja.

Global Champions League toimus mullusel hooajal kõikide Longines Global Champions Tour etappidel ning kujutas endast arvestatava auhinnarahaga sõitu võistlejate paaridele. Suurimaks probleemiks, miks FEI sarja keelustas, oli asjaolu, et kokkuleppel  liiga sponsoritega ei sõitnud sportlased traditsioonilistes redingottides, vaid sponsorvärvides T-särkides. Liiga kaebas FEI oma korraldava ettevõtte asukohariigi ehk Belgia kohtusse, kus saavutati FEI üle võit.

Pooled ehk FEI ja Global Champions League ei ole täpsustanud allkirjastatud dokumendi sisu ja täpsemaid reegleid, mida tänavuse LGCT raames toimuval paaride võistlusel kasutatakse, kuid FEI on omalt poolt kinnitanud, et liiga on sellest aastast nende poolt aktsepteeritud. Samuti on rehabiliteeritud mullu diskvalifitseeritud ametnikud, kes liiga etappide töötasid.

Global Champions League korraldaja on sama, mis Longines Global Champions Tour`il, korraldava ettevõtte juhiks on tuntud Jan Tops.