Göteborgi takistussõidu MK-etapil oli parim Henrik von Eckermann, finalistid selgunud

Viimane takistussõidu Lääne-Euroopa liiga MK-etapp enne finaali leidis aset möödunud pühapäeval Göteborgis. Antud etapi võidu vormistas kohalik sportlane Henrik von Eckermann, kes oli kodumaal heas hoos ja pälvis juba nädalavahetuse kolmanda võidu. Selgunud on ka 18 parimat ratsanikku, kes pääsevad märtsi lõpus Omahas toimuvasse finaali.

Göteborgi oli saabunud mitmeid võistlejaid, kes paiknesid üldarvestuse eesotsas ja kelle finaalikoht oli kindel ning oli ka neid, kes tulid püüdma viimaseid väärtuslikke punkte, et kindlustada endale pääse märtsi lõpus USAs Omahas toimuvasse finaali. Kohaliku rajameistri Peter Lundströmi ülesseatud parkuuri läks hüppama 33 võistluspaari, kellest 12 lõpetasid 160 cm raja puhaste paberitega.

Ümberhüppeid alustas rootslanna Helena Parsson hobusel Bonzai H, saades tulemuseks 4 karistusspunkti. Ühe mahajamisega lõpetasid veel Simon Delestre ja Chesall Zimequest, Christian Ahlmann ja Colorit, Markus Brinkmann ja Pikeur Dylon, Pål Flam ja Skjerabergs Larkin ning Denis Lynch ja All Star 5. Ümberhüpete esimese nulli sõitsid välja teisena startinud Oliver Robert ja Quenelle du Py, kelle aeg 38.52 sekundit andis neile lõpuks neljanda koha. Ümberhüpete neljandana olid stardis Robert Smith ja BSC Skipper, kes sõitsid samuti puhtalt, kuid aeg ei lubanud lõppprotokollis enamat viiendast kohast. Maikel van der Vleuten hobusel VDL Groep Verdi TN N.O.P vajutas võrreldes eelnevate võistlejatega pisut rohkem gaasi, mis läks asja ette, sest lõpetati puhaste paberite ja ajaga 36.83 sekundit. Tema tulemust läks püüdma kaasmaalane Leopold van Asten hobusega VDL Groep Zidane N.O.P, kuid ajaliselt tal Vleutenit edestada ei õnnestunud. Rootslaste teine ja ühtlasi viimane lootus oli Göteborgis juba kaks võitu ja mitmeid kõrgeid auhinnalisi kohti saanud Henrik von Eckermann hobusega Mary Lou 194. Rootslane vormistaski oma nädalavahetuse kolmanda võidu, sõites puhtalt ning saades ajaks 36.76 sekundit, mis oli Vleutenist napid 7 sajandikku kiirem. Esikolmik oli selgunud: esimene von Eckermann, teine van der Vleuten ja kolmas van Asten.

Von Eckermann ütles pressikonverentsil, et tegemist oli väga emotsionaalse võiduga. „Mary Lou on veel võrdlemisi kogenematu ja ma ei saa temaga pööretel riske võtta, kuid ta annab endast alati parima, et takistused ületada!“ Eduka võistluse kohta ütles rootslane järgmist: „See on olnud täiesti hull nädal. Mu halvim koht oli kolmas, ma olen saanud kolm teist kohta ning kolm võitu – kas mul kunagi üldse tuleb veel sellist võistlust?!“

Nüüdseks on selgunud ka 18 sportlast, kes üldarvestuse punktitabeli põhjal on pääsenud MK-finaali. Need ratsanikud on järgmised:

1.Kevin Staut (FRA) – 78 punkti

2. Lorenzo de Luca (ITA) – 67 punkti

3. Denis Lynch (IRL) – 64 punkti

4. Henrik von Eckermann (SWE) – 59 punkti

5. Ludger Beerbaum (GER) – 56 punkti

6. Steve Guerdat (SUI) – 47 punkti

7. Guido Klatte Jun. (GER) – 47 punkti

8. Gregory Wathelet (BEL) – 45 punkti

9. Leopold van Asten (NED) – 44 punkti

10. Simon Delestre (FRA) – 44 punkti

11.Romain Duguet (SUI) – 43 punkti

12. Carlos Enrique Lopez Lizarazo (COL) – 43 punkti

13. Holger Wulschner (GER) – 42 punkti

14. Marcus Ehning (GER) – 41 punkti

15. Max Kühner (AUS) – 41 punkti

16. Sergio Alvarez Moya (ESP) – 40 punkti

17. Nicola Philippaerts (BEL) – 39 punkti

18. Olivier Robert (FRA) – 39 punkti

(19. Markus Brinkmann (GER) – 39 punkti)

MK-finaalid takistus- ja koolisõidus leiavad aset 27. märts – 2.aprill USAs Omahas. Rohkem infot leiate: