Göteborgis selgub rakendi Mk-võitja ning Lääne takistussõiduliiga lõplik finaalnimekiri

Eile sai Rootsis Göteborgis rahvuslike klassidega alguse suurvõistlus Gothenburg Horse Show, mille raames selgub neljarakendite Maailma Karika võitja, samuti lõplik nimekiri Lääne-Euroopa takistussõiduliigast finaali pääsejatest. Eilse rahvusliku 5aastatste takistussõidu parim oli Jüri Sokolovski hobusega Astaire.

Eeloleval laupäeval ja pühapäeval selguvad Göteborgis tänavused neljarakendite MK-parimad, kui võistlustulle asuvad kuus kvalifitseerunud kutsarit, kellele assisteerib wild-cardiga starti pääsenud rootslane Fredrik Persson. Kvalifitseerusid austraallane Boyd Exell, hollandlased IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, ungarlane Jozsef Dobrovitz, šveitslane Jerome Voutaz ning sakslane Georg von Stein. Kui Chardon on tiitlikaitsja ja võitnud tänavu kaks etappi, peetakse põhifavoriidiks jällegi kuuekordset tiitlivõitjat Boyd Exelli. Peagi on selgus majas.

Lääne-Euroopa takistussõiduligas peetakse viimane etapp enne Ühendriikides toimuvat finaali, kuhu pääsevad 18 paremat. Kui tabeli esimeses poolesolevad sportlased saavad end kindlalt tunda, siis viimastele kohtadele käib veel tihe rebimine. Kohad 12 – 24 on kümne punkti sees ja arvestades seda, et võit annab 20 punkti, on selles tabeli osas mitmed liikumised veel võimalikud. Kriitilises piiris on prantslased Roger Yvest Bost ja Simon Delestre, kes mõlemad osalevad viimasel etapil. Samuti ei saa end liialt kindlalt tunda Scott Brash, kes samuti püüab Göteborgis punktilisa. Mõnevõrra üllatuslikult on finaalist loobunud maailma esinumber Daniel Deusser, kes samuti kriitilises tsoonis, kuid Göteborgis ei osale.

Eile alustati Göteborgis rahvuslike klassidega noorhobustele kooli- ja takistussõidus. Ainsa eestlasena osalev Jüri Sokolovski saavutas stiilipunktidele peetud 5aastatste hobuste sõidus hobusega Astaire võidu.

Göteborgi võistluse kohta leiate rohkem informatsiooni aadressilt