Gregory Wathelet ja Coree parimad Leipzigi MK-etapil

Selle aasta esimene Lääne-Euroopa liiga MK-etapp takistussõidus leidis aset sel pühapäeval Saksamaal Leipzigis, kus võidu võttis belglane Gregory Wathelet hobusega Coree. Üldarvestuse liidrina püsib kindlalt Kevin Staut.

Sakslasest rajameister Frank Rothenberger oli Leipzigis üles seadnud 13 takistusest koosneva põhiparkuuri, kus tõkete kõrguseks oli traditsiooniliselt kuni 160 cm. 40 võistluspaari 15st erinevast riigist asusid võistlustulle, et napsata endale oma osa 160 000 eurosest  auhinnafondist ja saada juurde väärtuslikke punkte üldarvestuse tabelisse. Põhiparkuuri lõpetas vigadeta 16 võistluspaari, kellest seitse olid kodupubliku rõõmuks sakslased. Marco Kutcher oleks võinud olla kaheksas kodumaine sõitja ümberhüpetel, kuid kahjuks said nad Clenur’iga ühe karistuspunkti ületatud normiaja eest.

Ümberhüpetel oli mitmeid Saksamaa uue noorema põlvkonna sõitjaid, kui  alustajaks oli Guido Klatte hobusega Qinghai, kes sai kirja puhta sõidu. Tema aeg sai kiirelt parandatud Markus Brinkmanni ja Pikeur Dylon’i poolt. Kolmandana olid ümberhüpete stardis eelmise aasta sama etapi võitjad Niklas Krieg ja Carella, kes omakorda edestasid Brinkmanni ning olid pikalt juhtpositsioonil. Tuletame siinkohal meelde, et mullu oli Niklase groomiks eestlanna Mari-Liis Oberg.

Kulus seitse sõitjat, enne kui Kriegi aega puhta sõiduga ületati ning ei olnud see ei keegi muu, kui üldarvestust juhtiv Kevin Staut, kes hobusel Reveur de Hurtebis HDC parandas noore sakslase aega pea 2 sekundiga. Samas enne Kevinit oli noorest sakslasest kiirema sõidu teinud vanema põlvkonna prantslane, alati oma stiili poolest eristuv Bosty (Roger Yves Bost). Omades suurt soovi pääseda Donald Trumpi juhitavas Ameerikas toimuvasse finaali, võttis Bost ühel pöördel riski, mis rahva ja kaasvõistlejad ahhetama pani. Nimelt hüppas vanameister lõikel kahe takistuse vahelt stiilselt üle lillepottide, mille peale koha peal viibinud toimetaja kõrval seisnud Pius Schwizer toimetajale humoorika muigega otsa vaatas, sõnades saksa keelse mehena „abnormal mann“, mille siinkohal tõlgiksime „hull vend“.

Mõni võistluspaar hiljem aga tulid Gregory Wathelet ja Coree ning suutsid olla samuti puhtad ja veel 17 sajandiku kiiremad. Seda tulemust enam kaks viimast ratsanikku ohtu ei seadnud ning võit oli vormistatud: esimene Wathelet, teine Staut ja kolmas Krieg. Puhtalt lõpetasid veel Ludger Beerbaum, Markus Renzel, Martin Fuchs ja Max Kühner.

Meie staargroomi Reesa Pihu hoolealune Edwina Tops koos Lintea Tequilaga ajas kahjuks seekord maha kaks latti ning pidi leppima alles 31. kohaga. Küll tuleb jälle nendegi päev ja loodetavasti muutud Edwina nägu jällegi rõõmsamaks, kui see pärast eilset sõitu oli. Mainigem siinkohal, et väga lähemal ajal on Hobumaailma lugejatel võimalik vaadata videointervjuud Reesaga, kellega avaldasime möödunud nädalal pikema kirjaliku intervjuu.

Pressikonverentsil oli Wathelet oma sooritusega väga rahul: „Coree on imeline hobune, aga ta on alles oma karjääri alguses. Mul oli täna hea tunne, sest oli rajal oli palju pöördeid ning kõik õnnestus!“ Coree puhul on muide tegemist järjekordse kuulsa ukrainlasele Valentin Neceporenkole (Zhashkovi ratsakeskuse omanik) kuuluva täku Cornet Obolensky järglasega.

Üldarvestuses suurendas Leipzigis saavutatud kõrge kohaga oma edumaad Kevin Staut, kellel on nüüd 78 punkti. Teisel kohal on Lorenzo de Luca 60 punktiga ning kolmas on Denis Lynch 45 punktiga. Enne finaali on veel toimumas kolm etappi, millest järgmine leiab aset 29. jaanuaril Zürichis.

Leipzigi MK-etapi tulemused leiate siit: