Grete Püvi lõpetas Brno MK-etapi kõrgel kohal

Tšehhis Brnos koolisõidu MK-etapil osales eestlastest Grete Püvi, kes saavutas hobusega Axel kõrge kolmanda koha.

Pühapäevasel MK-etapil, milleks oli GP vabakava, startis kokku 11 võistluspaari. Parima tulemuse sõitis välja tuntud Rootsi koolisõitja Patrik Kittel hobusega Well Done de la Roche CMF, saades tulemuseks 78,500%. Talle järgnes ungarlanna Nikolett Szalai hobusel Willy The Hit, kes skooris 70,400%, olles napilt paremad Püvist ja Axelist, kelle lõpptulemuseks jäi 70,200%.

Püvi osales samas toimuval CDI3* võistlusel oma teise hobuse Aleandroga, kellega oldi nii reedel Grand Prix’s kui ka laupäeval Grand Prix Special’is teisel kohal. Esimeses oli nende tulemuseks 68,700 ja teises 70,313%. Mõlema skeemi parima tulemuse saavutasid Malin Nilsson ja Bon-Ami Rootsist, vastavalt 72,680 ja 73,529 protsendiga.

“Aleandro läheb praegu järjest paremaks ja olen temaga väga rahul! Tema tugevad pooled on piafeed ja passaažid, samuti head pikendused,” ütles Grete. “GP Specialis 70,3% on juba hea tulemus, kuid skeem ei olnud veatu, niiet saab veel kõrgemate protsentide poole püüelda.” Grete sõnul kohtunike hinnete vahel ei olnud suuri kõikumisi ja ta sai palju positiivset tagasisidet. “Axel oli natuke arglik, GPs tõmbas end piaffee ajal natuke krampi. Galopi osa oli juba parem, hobune oli lõdvestunum. Pühapäeval küris oli juba tehniline pool parem.” Sellel võistlusel sõideti esimest korda Grete uut vabakava ja sportlase sõnul oli ta muusikast natuke ees. “Üldiselt olen võistlusega rahul, 4 starti ja 4 auhinnalist kohta kolme parima hulgas. Nüüd seisan valiku ees kumma hobusega EMile minna, saab olema raske otsus!”

Brno tulemused leiate aadressilt