Isabell Werthile juba hooaja neljas MK etapivõit

Pühapäeval peeti Saksamaal Neumünsteris koolisõidu MK Lääne-Euroopa liiga seitsmes etapp, mille võitsid kodupubliku ees veenvalt Isabell Werth ja Don Johnson FRH tulemusega 82.455%.

Kui varasemad kolm etapivõitu tulid Werthile sensatsioonilisel 12-aastasel märal Weihegold FRH, siis seekord oli Isabell (47) taas stardis 15-aastase Don Johnsoniga.

Poodiumikohtade üle olid kohtunikud seekord täielikus üksmeeles. Teise koha võttis taas suures rahvusvahelises spordis kaasa tegev Helen Langehanenberg (34) 15-aastase Damsey FRH’ga, kellega sõideti tulemuseks 79.150%. Kolmas koht läks Hollandisse Madeleine Witte-Vrees’ile (44) hobusel Cennin skooriga 77.765%.

Werthi sõnul oli suurepärane tõdeda, et Johnny (Don Johnson) suutis end vaos hoida ega läinud väga ligidal paiknevast publikust liialt elevile, olles oluliselt parem kui eelmisel päeval toimunud Grand Prix’s, mille paar võitis ülinapilt Witte-Vrees’i ja Cennini ees. Werth, kes on maailma koolisõidu tipus püsinud juba dekaade, on tänavu valikuga ära hellitatud, sest tal on päris mitu GP hobust hetkel, kes on absoluutselt heas vormis. Arvatavasti sihib koolisõidukuninganna siiski märtsi lõpus MK finaalivõitu Weihegoldiga.

Lääne liiga edetabel enne kahte viimast etappi:

  1. Isabell Werth GER – 80
  2. Kristy Oatley AUS – 55
  3. Carl Hester GBR – 54
  4. Marcela Krinke Susmelj SUI – 54
  5. Judy Reynolds IRL – 52
  6. Madeleine Witte-Vrees NED – 51
  7. Fabienne Lutkemeier GER – 41
  8. Inna Logutenkova UKR – 40
  9. Jessica von Bredow-Werndl GER- 38
  10. Severo Jesus Jurado Lopez ESP- 37