Jüri Sokolovski ja Mama Mia võitsid Herningis sõidu

Sel nädalavahetusel võistleb Rootsis elav ja treeniv takistussõitja Jüri Sokolovski 2013.a. Euroopa Meistrivõistluste toimumise paigas Herningis (Taani), kus peetakse CSI3* tasemega turniiri. Reedel õnnestus Sokolovskil võita noorhobuste parkuur.

Reede hommikul oli Eestit esindav paar Jüri Sokolovski – Mama Mia edukaim 56 paari hulgas peetud noorhobuste puhtus-kiirus parkuuris, kus takistuste kõrguseks oli 125cm. Laupäevases sama kõrges kahefaasilises parkuuris suudeti läbida mõlemad faasid vigadeta, kuid kiirusest jäi puudu ning tulemuseks oli 19. koht.

Sokolovskil on Herningis kaasas teisedki hobused. Auhinnalisele seitsmendale kohale jõudis ta hobusega Nouveau reedeses 140cm kõrguses parkuuris, kus osaleiajid oli 91. Võitjale, kelleks hollandlane Michael Greeve jäädi alla nelja sekundiga.

Kuna Taanis on koolisõidul väga oluline positsioon, siis peeti veidi ebatraditsiooniliselt laupäeval ka CSI3* 150cm kõrgune Grand Prix, kui homme on peasündmusena kavas CDI3* vabakava. Takistussõidu Grand Prix sõidus Sokolovski ei osalenud, võit läks Madalmaadesse Kevin Olsmeyerile hobusega Dalvaro 2, kui teine oli tuntud rootslane Peder Fredricson hobusega H&M Flip`s Little Sparrow ning kolmas taanlanna Maria Hjorth Fredriksen hobusega Duble. Ümberhüpetel osaleski kolm võistluspaari.

Võistlus jätkub Herningis veel ka homme. Tulemused leiate aadressilt