Katari peasõitudes võidutsesid Scott Brash ja Isabell Werth

Katari paelinna Doha Al Shaqab ratsakeskuses peeti eile sealse suurturniiri olulisimad võistlusalad, kui takistussõidu Grand Prix võidu võttis Scott Brash hobusega Ursula, koolisõidu vabakavas oli parim Isabell Werth hobusega Don Johnson.

Takistussõitjate 500 000 € suuruse auhinnafondiga Grand Prix starti oli kvalifitseerunud 41 sportlast, kõrguseks oli 160cm ning teise vooru lubati vastavalt juhandile 18 paremat. Kaks vooru suutsid nulliga sõita neli paari, kellest ümberhüpetel suutsid sama kaks. Kiireima nulli ümberhüpetel tegi Scott Brash, kes võis hobusega Ursula tähistada järjekordse suure Grand Prix võitu. Teise kohaga üllatas sellisel tasemel küll pidevalt tipu lähedal püsiv, kuid suurvõitudeta türklane Omer Karaevli, kes seekord võistles hobusega Roso Au Crosnier. Kolmanda tulemusega pidi leppima ümberhüpetel kiireima aja välja sõitnud, kuid ühe takistuse maha võtnud hispaanlana Pilar Lucrecia Gordon hobusega Galine La Cour Zichelhof, neljas oli Christian Ahlmann hobusega Taloubet Z.

Kui takistussõitjad võtsud mõõtu välitingimustes, siis CDI5* tasemega koolisõiduvõistluse osalejad selgitasid parimad sisehallis. Eeldatav favoriit Isabell Werth ei laskund end üllatada ja võttis nii Grand Prix kui muusikalise vabakava võidud hobusega Don Johnson. Küri tulemuseks hinnati 81.275%. Teine ja kolmas koht läksid Taani, kui tulemusega 80.775% oli Cathrine Dufour hobusega Atterupgaards Cassidy teine ja tulemusega 78.700% Anna Kasprzak hobusel Donnberignon kolmas. Kui neljas oli rootslane Patrik Kittel hobusega Deja, siis kõtge viienda koha saavutas Tallinnaski võistelnud Venemaa paar Inessa Merkulova ja Mister X.

Kõik Al Shaqabi võistluse tulemused leiate aadressilt