Kesk-Euroopa takistussõiduliiga finaal algab täna, suures mängus ka Rein Pill

Täna algab Poola pealinnas Varssavis Kesk-Euroopa takistussõiduliiga finaal, kus meie sportlastest osalevad Rein Pill ja Gunnar Klettenberg, kellest Pill võib edu korral sekkuda Suurde Mängu ehk jõuda kolme parima hulka.

Viimase kümnendi traditsioonile vastavalt peetakse Kesk-Euroopa liiga finaalis kolm osavõistlust, mille punktid lisatakse eelneva viie parima etapi punktidele. Avavõistluseks on 145cm kõrguste takistustega Tabel C parkuur, mis on kavas juba täna pärastlõunal. Teine osavõistlus, milleks ümberhüpetele 150cm kõrgune parkuur, on kavas homme ning otsustav parkuur toimub pühapäeval, kui takistuste kõrguseks on 155cm.

Võttes arvesse viis parimat etappi, siis asuvad täna võistlustulle võrdse punktisummaga lõuna ja põhjaregiooni võitjad ehk 71 punkti on kogunud ungarlane Gabor Szabo jr. ning venelanna Maria Bibikova 71. Neile järgneb 68 punktiga poolakas Dawid Kubiak, lätlasel Andis Varnal on punkte. Rein Pill stardib viiendalt positsioonilt 52 punktiga, vaid kaks punkti jääb temast maha ammune sõber ja konkurent Zigmantas Šarka Leedust.

Tänases Tabel C parkuuris jagatakse punkte kümnele parimale, kusjuures võitja saab 10 ning kümnes 1 punkti. Homses sõidus on aluseks tavaline MK punktitabel – võitja 20, teine 17, kolmas 15, neljas 13 ja nii edasi punktiste vahedega. Pühapäeval seevastu korrutatakse tavapärase punktitabeli summad koefitsendiga 2. Ajalugu on näidanud, et finaali tulemused on tähtsad ja tagant poolt on tõusnud esikolmikusse nii mitmedki sportlased. Seetõttu ei saa maha matta ka vaid 20 punkti peal oleva poolakate esinumbri Jaroslaw Skszyczinsky võimalusi.

Varssavis toimuva finaali kodulehekülje, mis kajastab Poolas populaarse Cavaliada sarja kõiki tegemisi, leiate aadressilt