Kuldmedali võitja Karol-Kenneth Lootus: Ma olen väga õnnelik!

Viimane takistussõidu sisemeistrivõistluse medalikomplekt jagati välja pühapäeval, 23. aprillil, Ruilas laste võistlusklassis, kus kulla saavutas 14-aastane Karol-Kenneth Lootus hobusel Obora’s Jeunesse.

Kahevoorulises 110 cm kõrguste takistustega rajal võttis mõõtu 13 võistluspaari, kelle seas oli rõõm näha ka kahte noormeest. Võistlejate tase tundus suhteliselt ebaühtlane, oli nii kogenud kui vähem kogenud võistlejaid ning hobuseid. Teises voorus hüppas 8 paari, kellest lõpuks vaid kahel õnnestus saada kirja null.

Kuni viienda paarini, kui starti asusid Lootus (ESHKS, treener Hanno Ellermann) ja Jeunesse, polnud keegi saanud kirja ühtegi puhast sooritust. Lootus läks rajale väga enesekindlalt, võttes rohkelt riske, mis end ka ära tasusid, ja asus võistlust juhtima. Hõbemedali sai kaela Kertu Kütt (Tartumaa RSK, treener Jaak Kalda) hobusel Pahhe, kes tuli rajale viimasena ja hüppas puhtalt, kuid jäi 2 sekundit alla Lootusele. Pronksi saavutas 4 kp-ga teises voorus Frida Kristensen (ESHKS, treenerid Marek ja Andreas Lootus) hobusel Donette. Neil oli küll II vooru kõige kiirem aeg, kuid kahjuks tuli maha viimase takistuse latt.

Laste sisemeistrivõistluste medalikolmik: Frida Kristensen (pronks), Karol-Kenneth Lootus (kuld), Kertu Kütt (hõbe). Foto: Celin Lannusalu

Võitja rõõm oli siiras. „Ma olen väga õnnelik, et kõik toetasid mind sellel võistlusel. Rada oli väga tehniline, oli mitmeid kohti, kus võis palju aega kaotada. Esimeses voorus oli minu eesmärk puhtalt sõita, et saada edasi teise vooru ning teises voorus läksingi kindlalt võidu peale,“ ütles Karol-Kenneth, kes treenib tuntud takistussõitja Hanno Ellermanni käe all. Noore sportlase sõnul on Ellermann väga hea treener, kelle treeningviis sobib talle väga hästi. Obora’s Jeunesse’ga on sportlane alles lühikest aega koostööd teinud. „Minu jaoks on Jeunesse kõige parem ja toredam hobune. Mulle meeldib just tema hüppestiil ja ta ei vea mind kunagi alt.“

Võistluse tulemused