Lääne Regiooni Talvekarikad võitsid Kallas, Sillamägi ja Õismets

Möödunud laupäeval peeti Hiiumaal Linnumäe ratsakeskuses Lääne Regiooni Talvekarika finaal, mis arvestades küllaltki jahedat ilm, oli oma nimetuse vääriline. Läbi sisehooaja kestnud sarja parimateks osutusid Jaagup Kallas, Danii Marii Sillamägi ja Trinity Õismets.

Lääne Regiooni Talvekarika arvestuses oli kaks võistlusklassi kolmes arvestuses. Madalamatel kõrgustel peeti avatud arvestust ja poniklassi arvestust, 100cm tasemel oli kavas vaid avatud klass.

100cm finaalis ja koondarvestuses tegid ilma Saare Ratsakeskuse sportlased. Finaalis oli ümberhüpetel parim Luise Vevers hobusega Ruudi, teise ja kolmanda koha võttis Jaagup Kallas vastavalt hobustega Qui de Toriel ja Emperor, viimasega oli neljas Mihkel Ait. Kolm nimetatud sportlast jagasid ka sarja üldarvestuses esikolikukohad, kui enim punkte kogus Kallas, teine oli Vevers ning kolmanda koha saavutas Mihkel Ait, kelle punktisumma oli küll võrdne Hiiumaa klubi sportlase Eliise Kaupsiga, kuid parem koht finaalis andis eelise Ait`ile.

Poniklassi esikolmik; foto Eneli Seenemaa

Kõrgusel 80cm võisteldi avatud ja poniklassis. Ponide arvestuses võitis finaali Eva Helga Kupits poniga Wiktooria, kui teine oli Luise Vevers poniga Burberry ja kolmas Danii Marii Sillamägi poniga Red Rose. Esimese ja kolmanda koha saavutanud sportlane esindavad Saaremaa Ratsaspordiklubi. Sarja kokkuvõttes kogus enim punkte finaali kolmas Sillamägi, teise punktisumma kogus Kupits, kolmas oli Marie Adele Abel. Kui kõrgemas klassis võtsid esikolmiku Saare Ratsakeskuse sportlased, siis poniklassis kuulus esikolmik Saaremaa Ratsaspordiklubile.

Madalama avatud klassi esikolmik; foro Eneli Seenemaa

Avatud 80cm võidu võttis küll Jaagup Kallas poniga Burberry, kuid tema sellel tasemel punkte ei kogunud. Koondarvestuses oli parim Maärjamaa Spordiklubi esindav Trinity Õismets, kes finaalis lõpetas hobusega Pringel viiendal kohal. Teise punktisummaga lõpetas 80cm Hiiumaa klubi sportlane Getter Tartu, kolmas oli Heleriin Lopp Saaremaa klubist. Finaalis järgnes Kallasele teisena Karmen Udeküll hobusega Western, kolmas oli jälegi Kallas hobusega Cedar Uno.

Kõik Linnumäel peetud finaalvõistluse tulemused leiate aadressilt