Legendaarne Hugo Simon lõpetas 74aastasena sportlaskarjääri

Austria legendaarne takistussõitja, kuutel Olümpiamängudel osalenud Hugo Simon teatas 74-aastaselt, et lõpetab oma sportlaskarjääri. Tema viimaseks võistluseks jäi mullu oktoobris Wiener Neustadti CSI2*, kus tuldi GP’s teisele kohale.

Simoni parimateks saavutusteks jäävad 1992. a. OM võistkondlik hõbemedal, 1996. a. OM neljas koht, 1997. a. EM hõbemedal, Pulsar Crowni (praegune Rolex Grand Slam) võit aastal 1990, ning kolm MK üldvõitu (1979, 1997, 1998), kusjuures Simon oli esimene, kel õnnestus tulla kolmekordseks MK võitjaks. Ühtlasi läheb Simon ajalukku kui esimene MK üldvõitja üldse, sest just 1979. aastal see traditsioon Göteborgis alguse sai. 1998. aastal võitis Simon Aacheni Grand Prix ning ta on ka viis korda tulnud maailma raskeimaks takistussõiduvõistluseks peetava Hamburg Jumping Derby võitjaks.

Simoni puhul on silmatorkav tema lühike kasv, mees on kõigest 162 cm pikk ning kaalub 65 kg. Sellest hoolimata on ta olnud üks imetlusväärsemaid ja võitlushimulisemaid takistussõitjaid, kelle käest tänagi tegutsevad tippsportlased käivad nõu küsimas. Tema tuntumate hobuse nimekirjas on Lavendel, Gladstone, Flipper, Apricot D ja The Freak, kuid legendaarseimaks jääb ilmselt mõned aastad tagasi 25-aastaselt lahkunud hannoveri tõugu E.T. (Espri x Gracia by Garibaldi II), keda klooniti 2006. aastal.

Takistussõidus on Simon võitnud muidugi arvukalt autosid ja miljoneid eurosid, neist ainuüksi üle 3 miljoni E.T.-ga. Tšehhis sündinud Hugo Simon pole aga ratsutanud raha pärast. Ta on elus läbi löönud eduka kinnisvaramaaklerina ning hobuste müüjana. Oma hea vormi saladuseks peab ta seda, et käib iga päev ujumas.

Ilusat pensionipõlve, Hugo Simon!