Leipzigi rakendi Mk-etapi võitis Exell ülinapilt Voutaz`i ees

Leipzigi suurvõistluse Partner Pferd raames peetud voltižeerimise ja takistussõidu MK-etappide tulemustest oleme juba kirjutanud, rakendis oli seekord jällegi võitmatu Boyd Exell, kuid seda napi eduga šveitslase Jerome Voutaz`i ees.

Nagu rakendi MK-etappidel ikka, pääseb ümbersõidule avavooru kolm parimat. Sel korral oli korraldaja otsustanud, et ümbersõidul alustatakse nullist (võimalik on variant, et avavooru ja ümbersõidu ajad liidetakse). Esimesena startis reedel täielikult ebaõnestunud valitsev karikavõitja IJsbrand Chardon, kel seekord klappis kõik oluliselt paremini, kuid siiski tuli maha üks pall. Vaatamata sellele jäi Chardon pikalt liidriks ja tema tulemust suutis ületada vaid reedelgi head vormi näidanud Jerome Voutaz Šveistsist. Exell võttis maha ühe palli ja pidi avavoorus lõppema kolmanda kohaga, mistõttu alustas ümbersõitu esimesena. Puhta ajaga oli Exell Voutaz`st 0.01 sekundi jagu kiirem.

Ümbersõidu rada oli veidi lühem, kui avavoorus. Boyd Exell läks võidu peale nagu alati ja tegi tulemuseks 109.20, millele teisena startinud Chardon jäi alla 3.53 sekundit. Kogu täismaja elas aktiivselt kaasa Voutaz`le, kes startis viimasena. Lõputakistustel oli selge, et Chardonist on šveitslane pigem kiirem, Exelliga läheb sekund sekundisse rebimiseks. Voutazil jäi Austraalia kuulsuse löömiseks puudu vaid 0.22 sekundit, sest just 0.21 sekundit nõrgemat aega näitas pärast finišit tabloo. Kuna aga Exell osales Leipzigis wild-cardiga, kogus Voutaz teise koha eest etapi võidupunktid.

Enne viimast, Bordeaux`s peetavat etappi on koondarvestuses kaksikjuhtimine Exelli ja Chardoni käes, kellel mõlemal 27 punkti. Hetkel on kuue hulgas, kellele avaneb võimalus heidelda karika pärast Göteborgis, veel Koos de Ronde, Joszef Dobrovitz, Jerome Voutaz ja Geord von Stein. Arvestades kogutud punkte ja tavapäraselt etappidel näidatud vormi, on järgnevatel sisuliselt võimatu kuue hulka platseeruda.

Leipzigi tulemused leiate aadressilt

http://www.longinestiming.com/#!/show-jumping/2017/1269/html/en/longinestiming/index.html