Leipzigi rakendi MK soojendussõidu võttis jällegi Exell, takistussõidus edukas Pius Schwizer

Leipzigis toimuv suurvõistlus Partner Pferd kulgeb oma rada, reedel peetud suurima takistussõidu võitis šveitslane Pius Schwizer, neljarakendite avasõidus oli jällegi võitmatu Boyd Exell.

Kuus aastat on möödas ajast, mil Hobumaalima esimese suurvõistluse komandeeringul Leipzigis käisime. Ajalugu tuleb meelde ja hea meel on tõdeda, et miskit on siin maailmas ka stabiilset – kõik näeb Leipzigi Messihallis välja nagu tolgi korral, liikumisrajad on tuttavad. Kui 2011.a. osales uudise toimetaja üritusel ajakirjankuna, siis nüüd ametnikuna on hea võimalus tundma õppida noid liikumisradu, mis tol korral suletuks jäid.

Reedene võistluspäev Messihallis lõppes tegelikkuses juba laupäeval, kohaliku aja järgi pool üks öösel. Viimaseks alaks oli rakendi MK-etapi avasõit, mis teatavasti paneb paika pühapäevase MK-sõidu stardijärjekorra. Võidu võttis jällegi maailma neljarakendite liider Boyd Exell, kelle üleolek seekord siiski mäekõrgune ei olnud. Kiireima aja sõitis tegelikult välja hoopiski hollandlane Theo Timmermann, olles Boydist 0.33 sekundit kiirem, kuid kaks maha aetud palli lükkasid hollandlase neljandaks. Pea kahe sekundilise kaotusega Exellile lõpetas teisena mõnevõrra üllatuslikult Šveitsi kutsar Jerome Voutaz ja kolmas oli ühe palli maha võtnud hollandlane Koos de Ronde, kelle abikaasa Marie oli lahkesti nõus Hobumaailma fotodega toetama.

Korralikult ebaõnnestus aga ühe favoriidina starti tulnud valitsev MK-võitja IJsbrand Chardon. Kogenud hollandlane eksis seekord teisel maratonitakistusel väravaga nii,et seda korrigeerimata läbida ei õnnestunud, kogudes nii 20 karistussekundit. Lisaks tuli veel maha ka kaks palli, mis kolmekümne karistusekundiga jättis kuulususe suisa viimaseks.

Takistussõitjad sõitsid reedel Grand Prix kvalifikatsiooni, takistuste kõrguseks 150cm ning võistlus käis puhtusele ja kiirusele. Teistele tegi seekord silma ette sveitslane Pius Schwizer hobusega Leonard de la Ferme CH, jättes teiseks Saksamaa superstaari Ludger Beerbaumi hobusega Chaman ja kolmandaks tugeva šotlase Scott Barshi, kes võistles hobusega Hello Annie.

Homme, pühapäeval, on kavas otsustavad sõidud takistussõidu ja neljarakendite MK-sarjas. Tulemused leiate aadressilt