LGCT Miami Beach Grand Prix võit Jérôme Guery’le, GCL etapil parim London Knights

Longines Global Champions Tour (LGCT) ja Global Champions League (GCL) jätkusid möödunud nädalavahetusel Miami Beach’il, kui Atlandi ookeani kallastel selgitati järgmised etapivõitjad. LGCT Grand Prix võidu viis koju Jérôme Guery hobusel Grand Cru van de Rozenberg. GCL tiimivõistluse võitis London Knights (Ben Maher ja Kent Farrington).

160 cm kõrguste takistustega Grand Prix’sse ei pääsenud sel korral mitmed tuntud nimed, kui jäid kvalifikatsioonisõidus välja 25 parima seast. Ameeriklaste rõõmuks võitis kvalifikatsioonisõidu Kent Farrington hobusel Creedance. Grand Prix’s neil kahjuks enam nii head minekut polnud ning USA sportlane loobus edasi võistlemast. Õnne ei olnud ka ta kaasmaalastel Lauren Hough’il ja Audrey Coulteril, kes mõlemad lõpetasid 16 karistuspunktiga. USA sportlastest sai parima tulemuse Margie Goldstein-Engle hobusel Royce, olles kiireim 4 karistuspunktiga võistleja, mis andis kokkuvõttes viienda koha.

London Knights. Foto: GCL Facebook

Ümberhüpetele jõudis neli võistluspaari, mis annab aimu, et põhiparkuur ei olnud kerge. Esimesena alustas ümberhüppeid Nicola Philippaerts hobusel Chilli Willi, lõpetades puhaste paberitega. Järgmisena startisid Alberto Zorzi ja Cornetto K, kes näitasid terve nädalalõpu jooksul väga head minekut. Ka nemad lõpetasid karistuspunktideta ning parandasid Philippaertsi aega. Kolmandana võistelnud Harrie Smolders’i Emerald N.O.P komistas tugevalt peale teiseks tõkkeks olnud okserit, mis ajas aga rütmi sassi ning sundis Smolders’it enne järgmist takistust voldi tegema. Lõpptulemuseks jäi neil 8 karistuspunkti. Viimasena startinud Jérôme Guery ja Grand Cru van de Rozenberg tulid, nägid ja võitsid. Zorzist poole sekundi jagu kiirem aeg ning puhas sõit tähendas seda, et võitjatiitel ja 100000€ kuulus talle. Teiseks jäi Alberto Zorzi ning kolmandaks Nicola Philippaerts.

LGCT üldarvestust juhib jätkuvalt Martin Fuchs, kellel on 66 punkti. 60 punktiga järgneb talle Lorenzo de Luca ning 54 punktiga Carlos Enrique Lopez Lizarazo.

Vahetult enne LGCT Grand Prix’d sai lõpplahenduse ka GCL etapp. Kui peale esimest osavõistlust oli taas esikohal Mexico City võitja Valkenswaard United, kes oli Miamis esindatud samas koosseisus (Bertram Allen ja Alberto Zorzi), siis teises osavõistluses kogutud 8 karistuspunkti langetas nad kokkuvõttes teiseks. Nendega võrdselt karistuspunkte, kuid kiirema aja tegi London Knights (Ben Maher ja Kent Farrington), mis oli piisav võiduks. Järjekordse poodiumikoha võttis St. Tropez Pirates (Simon Delestre ja Jérôme Guery), kes oli seekord kolmas.

GCL üldarvestuse esikohalt leiame Valkenswaard United’i (55 punkti). Teisel kohal on London Knights 47 punktiga ja vaid 1 punktise vahega kolmandal kohal on St. Tropez Pirates.

Longines Global Champions Tour ja Global Champions League etapid jätkuvad 28.-30. aprillil Shanghais.

LGCT tulemused (koos videotega):

GCL tulemused (koos videotega):