Longines Global Champions Tour hooaeg algab täna

Täna alustab maailma takistussõidu eliitsarja Longines Global Champions Tour uus hooaeg, mis on arvult kaheteistkümnes. Avaetapp peetakse Mehiko pealinnas Mexico City`s, kus kohal on arvukalt maailma parimaid.

Möödunud hooaja võitjaks krooniti mäletatavasti rootslane Rolf-Göran Bengtsson, kes tegi hiilgava hooaja oma peagi pensionile siirduva tänaseks 18aastase Casalliga. Bengtsson seekord ise Mahikosse ei sõitnud, küll on kohal sellised maailmanimed nagu mullu Mexico City`s võitnud prantslane Roger Yves Bost ja tema kaasmaalane Simon Delestre, samuti šotlane Scott Brash, sakslane Christian Ahlmann, hollandlased Harrie Smolders ja Maikel van der Vleuten, iirlane Bertram Allen ja kanadalane Eric Lamaze, kuid ka paljud teised. Traditsiooniline Grand Prix peetakse laupäeval kohaliku aja järgi kell 23.00, mis meil peaks tähendama pühapäeva hommikut 6.00.

Tänavu on tuuril kavas 15 etappi. Kui esimene algab täna, siis teine on kavas tuleval nädalavahetusel MMiami Beach`il Ameerika Ühendriikides. Seejärel siirdutakse Hiinasse, kus peetakse juba traditsiooniks kujunenud Shanghai etapp, misjärel jääb tuur kuni sügiseni Euroopasse. Vana maailma etapid viiakse läbi Madriidis, Hamburgis, Cannes`s, Monacos, Pariisis, Estorilis, Chantilly`s, Berliinis, Londonis, Valkenswaardis ja Roomas. Finaali toimumise paigaks on jällegi Katari pealinn Doha.

Tuuri kodulehekülje leiate aadressilt