Longines Global Champions Tour’i avaetapi parim oli Martin Fuchs

Lõppenud nädalavahetusel leidis Mexico City’s aset ühe populaarseima takistussõidu sarja, Longines Global Champions Tour’i (LGCT), hooaja esimene etapp, kus Grand Prix võidu viis koju noor šveitslane Martin Fuchs hobusel Chaplin.

Kiire ülevaade ka sellest hooajast rakendunud muudatustest: kui varem pidid võistluspaarid läbima Grand Prix’s kaks vooru ja ümberhüpped, siis sellest hooajast alates on kasutusel lühem formaat, mis kujutab endast ühte vooru ja ümberhüppeid. Lisaks sellele mängib nüüd suurt rolli Grand Prix kvalifikatsioonisõit, mis tähendab seda, et Grand Prix’sse pääsemiseks tuleb olla kvalifikatsioonisõidus 25 parima võistluspaari hulgas.

Itaallasest rajameisteri Uliano Vezzani 13 takistusega 160 cm kõrgusel rajal asus starti 25 võistluspaari, kes asusid jahtima 320000€ auhinnafondiga sõidu võitu. Esimene voor polnud kergemate killast, latte kukkus palju ning nii mõnigi nimekas võistluspaar ei saanud tulemust kirja. See eest lõpetas vigadeta kuus tugevat võistluspaari, kes said edasi ümberhüpetele, et selgitada välja parim. Viimasena startinud Martin Fuchs ja Chaplin andsid endast rajal kõik, edestades poole sekundiga belglast Niels Bruynseels’i ja Ganzia de Muze’i, mis oli piisav, et võtta võit. Hollandlane Maikel van der Vleuten hobusel VDL Groep Arera C saavutas kolmanda koha, kellele järgnesid Lorenzo de Luca, Bertram Allen ja Daniel Deusser.

Fuchs, kelle jaoks oli see esimene kord Mexico City’s, kiitis võistlust väga. Samuti oli ta silmnähtavalt rahul oma hobusega: „Chaplinil on väga suur süda ja ta andis endast täna kõik. See on tema esimene välishooaja 5* Grand Prix ja puhta sõiduga nii esimeses voorus kui ka ümberhüpetel näitas ta selgelt, et ta on üks parimaid hobuseid.”

Võiduga asus Martin Fuchs juhtima ka LGCT üldarvestust. Talle järgnevad Mexico City’s teine olnud Niels Bruynseels ja kolmanda koha saanud Maikel van der Vleuten.

LGCT järgmine etapp leiab aset juba järgmisel nädalavahetusel Miami Beach’il.

LGCT Mexico City tulemused (koos videotega) leiate: