Luhmühlenis võitis kolmevõistlejate FEI Classics etapi Julia Krajewski hobusega Samourai du Thot

Möödunud nädalavahetusel peeti Saksamaal Luhmühlenis kolmevõistlejate eliitsarja FEI Classics jooksva hooaja eelviimane viies etapp, kui oma senise karjääri olulisima võidu võttis sakslanna Julia Krajewski hobusega Samourai du Thot.

28aastane Julia Krajewski oli pärast suurvõitu loomulikult üliõnnelik, kui nimetas seda igati loogiliselt oma karjääri seniseks olulisimaks võiduks. Mullu lõpetas Julia Luhmühlenis kolmandana. Võistlus algas aga kolmekordse Saksamaa olümpiasportlase Bettina Hoy juhtimisel, kelle testi hobusega Designer 10 hindasid kohtunikud parimana 36.0 miinuse vääriliseks. Hoy säilitas liidripositsiooni ka pärast krossi, mille läbis puhtalt sarnaselt Krajewski ja hiljem teisena lõpetanud briti kolmavõistleja Nicola Wilsoniga, kes võistles hobusega Bulana.

Bettina Hoy hoidis pärast krossi liidrikohta; foto Eric Knoll/FEI

Kuna vahed esikolmikus olid väikesed, sai otsustavaks just nimelt takistussõit. Krajewski lõpetas ühe maha-ajamisega, kogudes neli karistuspunkti. Wilson ületas normiaega ja teenis kolm karistuspunkti. Viimasena startinud Hoy läks tõenäoliselt rahuliku nulli peale, kuid maha tuli üks latt ja lisaks ületati kolme karistuspunkti jagu normiaega (toim: kolmevõistluses iga sekund üks karistuspunkt) ja nii pidi Hoy leppima alles kolmanda kohaga Krajewski ning Wilsoni järel.

Kodumaisel suurvõistlusel ei osalenud muide FEI Classics liidrina jätkav maailma esinumber Michael Jung, kes seekord otsustas startida vaid CIC3* tasemel. Sealt tuli Jungile teine koht hobusega Star Connection, kui võitis Bettina Hoy hobusega Seigneur Medicott ja kolmas oli valitsev maailmameister-paar Sandra Auffarth ja Opgun Louvo.

Kõik Luhmühleni tulemused leiate aadressilt