Luise Vevers ja Ruudi lõpetasid Sopoti kolmevõistluse kõrgel viiendal kohal

Möödunud nädalavahetusel peeti Sopotis rahvusvahelist kolmevõistlust, mille raames viidi läbi mitmedki rahvuslikud klassid. Arvuka eestlaste esinduse parima tulemuse tegi rahvuslikus klassis Luise Vevers hobusega Ruudi.

Saare Ratsakeskuse sportlane Luise Vevers kuulub tänavusest aastast FEI Solidarity programmi poolt toetatavasse Eesti noorte kolmevõistlejate treeningruppi, mida kureerib kõrgtasemeline Rootsi treener ja rajameister Lars Christensson, kes muude ametite hulgas on ka FEI kolmevõistluskomitee liige. Sopotis osales Vevers 100cm tasemega rahvuslikus võistlusklassis, kus startijaid oli 45. Oma elu esimese kolmevõistluse lõpetas Luise tulemusega 49.1, mis sisaldas vaid miinuseid koolisõidust, kuna kross ja takistussõit tuldi nulliga. Tulemus andis 45 paari hulgas kõrge viienda koha, kusjuures võitis oma noorel hobusel üks tuntumaid Poola kolmevõistlejaid Pawel Spisak, kes osales mullu Rio Olümpiamängudel.

Samas rahvuslikus klassis osalesid eestlastest veel Katriin Sild ja Aspirin, kes samuti läbisid krossi ja takistussõidu vigadeta, lõpetades tulemusega 52.8 14. kohal. Maria Martin ja Hornette lõpetasid 20. kohal, Johanna-Britt Metsari ja Hultajka tulemuseks oli 25. koht, Aldo Kanepi ja Carita tulemuseks 27. Gloria Vimberg ja Feryment JJS katkestasid krossil.

Rahvuslikus klassis kõrgusel 105cm lõpetas Katriin Sild hobusega Automatic Pilot 17. kohal, osalejaid oli 36. Rahvusvahelist CIC1* võistlust sõitsid Erkki Hõim ja Juula Reinumägi. Erkki ja Cadmium lõpetasid 32. kohal, Juula ja Czaruk 42. ning Juula ja Eisrevue 54. kohal. Osalejaid oli kokku 63, kaksikvõidu võtsid soomlased, kui võitis Sanna Siltakorpi hobusega Bofey Click, teine oli Noora cederberg hobusega Tilda V.

CIC3* tasemel võitis tuntud sakslane Andreas Ostholt hobusega Pennsylvania 28, tasemel CIC2rootslane Niklas Lindbäck hobusega Cendrillon.

Sopotis jätkuvad võistlused sel nädalal, mitmed meie sõitjad jäid Poola teisekski nädalavahetuseks. Tulemused leiate aadressilt

*