Lummenis algas Euroopa Rahvuste Karika seeria Saksamaa võiduga

Sel reedel peeti Belgia Lummeni ratsakeskuses maha Euroopa FEI Rahvuste Karika (Nations Cup) esimese divisjoni avaetapp, mille võitis kolme koondise ümberhüpetel Saksamaa.

Lummeni etapil ehk Belgia Rahvuste Karikal osales kaheksa koondist, millest viis osalesid maailma vanima ratsaspordi karikasarja punktide jagamisel. Pärast kahte vooru oli kolmel koondisel – Saksamaa, Prantsusmaa ja Belgia – võrdselt neli karistuspunkti, mistõttu tuli vastavalt Rahvuste Karika reglemendile läbi viia ümberhüpped, millel osales igast riigist üks võistluspaar.

Esimesena startis ümberhüpetel 2015.a. Rahvuste Karika võitnud Belgia koondise esindaja Pieter Devos, kes aga kodupubliku õnnetuseks sai oma esiratsul Dream of India Greenfield tõrke ning lõpetas nelja karistuspunktiga. Belgiale järgnes mullu Rahvuste Karika kodumaale viinud Saksamaa, mida esindas Andre Thieme hobusega Conthendrix, kes tegi puhta ja kiire sõidu, millega pani Prantsusmaad esindama läinud Penelope Leprevost surve alla. Võistkondlik Rio olümpiavõitja tegi hobusega Ratina d`la Rousserie samuti puhta sõidu, kuid kiiruses jäi Thiemele alla. Nii oligi esikolmik jagatud järjestuses Saksamaa, Prantsusmaa ja Belgia.

Kuna Belgia ei kuulu sel aastal esimesse divisjoni, kogus kolmanda koha punktid Lummenist Itaalia. Punkte said veel ka Rootsi ja Hispaania.

Sakslastele võidu kindlustanud Andre Thieme kiitis hiljem oma hobust: “Minu Conthendrix on Saksamaad Rahvuste Karikal esindanud palju kordi ja ta on tõsine võitleja. Ma arvan, et ma meeldin talle ja temagi meeldib mulle. Oleme koos tugev tiim!”. Võidukasse Saksamaa tiimi kuulusid lisaks Thiemele veel Maurice Tebbel ja Chacco`s Son, Holger Wulchner ja BSC Skipper ning Mario Stevens ja Baloubet, Chef d`Equpie rolli täidab endiselt legendaarne Otto Becker.

Kõik Lummeni tulemused leiate aadressilt

Lummenis jätkuvad võistlused veel kaks nädalat, mil jätkub sealne traditsiooniline Kavadtuur.