Michael Jung “loputas” Bordeaux`s takistussõitjaid, sisekrossis jäi tahaplaanile

Sel nädalavahetusel on Prantsusmaal Bordeaux`s käimas järjekordne suurvõistlus, kus kavas takistussõidu ja rakendispordi MK etapid, eilseks atraktiivseimaks sündmuseks oli kolmevõistluse sisekross, kus esinumber Michael Jung pidi leppima üheksanda kohaga.

Bordeaux korraldajad saavad uhkustada, et nende üritusel osalevad lisaks takistussõidu tippudele kolmevõistluse ja rakendispordi absoluutsed liidrid Michael Jung ja Boyd Exell. Kui viimane teeb avastardi täna, siis Jung oli stardis juba eile. Talvisel hooajal on kujunenud tradistiooniks, et kolmevõistluse liider osaleb ka arvukatel takistussõiduturniiridel. Nii ka Bordeaux`s. Jung tegi kõikidele takistussõitjatele silmad ette 7-8aastaste hobuste sõidus, kui oma 8aastase fischerSolution`ga edestas ümberhüpetel enam kui kahe sekundiga ei kedagi muud, kui Londoni olümpiavõitjate Steve Guerdat`d ennast, kes võistles samuti 8aastasel hobusel Vaya de Brenil Chaine. Kolmas oli selles sõidus rootslane Henrik von Eckermann hobusega Cortina 212.

Noorhobuste sõidu võit ei jäänud Jungi ainukeseks auhinnaks. Teise kohaga lõpetas ta hobusega fisherDaily Impressed kõrgusel 140cm, kui võitis prantslane Nicolas Deseuzes hobusega Razzia Des Sables. Niivõrd hästi ei läinud sakslasel aga oma põhiala võistlusklassis.

Sisekross, mille areng on tänavusest jõudnud sellisele tasemele, et FEI on koostanud eraldiseisva juhendi vormi ning seda loetakse ametlikuks FEI kolmevõistluse võistlusklassiks. Arvestades ala populaarsust, on see samm ülimalt loogiline. Bordeaux sisekross oli kavas eile õhtul viimase alana ja stardis oli 12 võistluspaari, kellest vigadeta läbisid raja kolm. Parima tulemusega lõpetas Prantsusmaa kolmevõistleja Karim Florent Laghouag hobusega Punch de L`Esques. Michael Jung kogus hobusega Lennox neli karistuspunkti ega olnud ka piisavalt kiire ning sai lõpp-protokolli üheksanda koha. Parima välismaalasena oli hollandlane Tim Lips hobusega Vakarlos kolmas.

Vahetult enne sisekrossi peeti takistussõitjate eile suurim klass kõrgusel 150cm, kus võidu võttis Simon Delestre hobusega Chadino, kellega mullustel Rio Olümpiamängudel sõitis toona Ukrainat esindanud Ferenc Szentirmai.

Simon Delestre ja Chadino; foto R&B Presse

Täna on kavas takistussõidu MK-etapp.

Bordeaux tulemused leiate aadressilt