Michael Jung võitis Kentucky FEI Classics etapi kolmandat korda järjest

Pärast neli päeva kestnud maailmaklassi kolmevõistlust Kentucky`s sai sakslane Michael Jung hakkama järjekordse rekordiga, kui võitis esimese sportlasena Kentucky võistluse kolmandat korda järjest, sel aastal oma 12aastase mära fischer Rocana`ga.

Pärast koolisõitu ja krossi oli Jungil teda jälitava prantslase Maxime Livio ees ligi kuuepunktine edu ning nii sai sakslane endale lubada ühe langeva lati, mis tegelikkuses ka langes. Livio ning britt Zara Tindall tulid takistussõidu nulliga ning seega jäi krossijärgne paremusjärjestus püsima. Livio võistles hobusega Qalao des Mers, Tindall hobusega High Kingdom.

“Ta on tõsiselt hea hobune, tõeline võitleja,” kiitis Jung fischerRocanat, “Ta hüppas hästi, ainult sellel valgel takistusel oli veidi kahtlev. Kentucky meeldib mulle väga ja seda mitte ainult seepärast, et ma võidan siin, vaid seepärast, et tunnen end siin väga teretulnud. Siin on võimalik hobust korralikult treenida igaks võistluse faasiks ning see on see, mis mind ikka ja jälle tagasi toob.”

Pärast kolme toimunud FEI Classics etappi (mullu sügisel Prantsusmaa Pau ja Austraalia Adelaide), on Jungil ning Liviol kakskjuhtimine, sest mõlemal on üks võit ja üks teine koht, mis annab 27 punkti. Kolmas on hetkel 15 punktiga Adelaides võitnud austraallane Hazel Shannon, kuid tava kohaselt kodumaal resideeruvad austraallased muudel etappidel ei osale, mistõttu Shannonit poodiumipretendendina lõpparvestuses arvestada ei ole mõistlik.

Järgmine FEI Classics etapp toimub juba eeloleval nädalavahetusel, 3.-7. mail, Suurbritannias Badmintonis. Seejärel võisteldakse 15.-18. juunil Saksamaal Luhmühlenis ning seeria lõpeb 31. august kuni 3. septembrini Suurbritannias Burghley`s peetaval võistlusel.

Kentucky tulemused leiate aadressilt