MK favoriit Isabell Werth ei vedanud alt

Eesti aja järgi eile õhtul kell 10 startis 16 maailma parimat koolisõidupaari MK finaali esimeses osavõistluses, milles suurfavoriit Isabell Werth (GER) võttis Weihegoldil teenitud võidu tulemusega 82.300 %.

Napilt alla 80% piiri jäi ameeriklaste lemmik Laura Graves (USA) Verdadesil skooriga 79.800 %, mis kindlustas talle GP teise koha. Kolmandaks jõudis briti paar Carl Hester – Nip Tuck, kelle tulemuseks jäi 76.671 %.

Werth, kes oli sunnitud startima viimasena ning kohe Gravesi järel, mainis, et publiku suur aplaus eelmisel esinejale ajas Weihegoldi pisut pingesse. Sõit ei sujunud ka päris vigadeta, aps tuli sisse 2 tagant jalavahetustes, mille ratsanik kohe enda süüks tunnistas. „Ratsanik on alati süüdi, kui tuleb viga,“ oli ta resoluutne, kuid märkis, et ülejäänud sõiduga oli ta väga rahul ning ootab väga järgnevaid päevi.

Peakohtunik, eestiski hindamas käinud Katrina Wuest (GER) märkis, et Weihegold on äärmiselt koondatud, järjepidev ja samas kõik tema liigutused tunduvad kerged ja lihtsad. Ühtlasi tõi ta esile otsesuse, mis on väga oluline ja lennukate hobuste puhul vahel raskesti saavutatav. Just selle suurepärase tasakaalu, otsesuse ja täpsuse eest jõuab Wuesti arvates kõrgete hinneteni ka Hesteri Nip Tuck (hüüdnimega Barney), kes „teatavasti pole mingi ferrari, (aga Carl teab seda isegi)“.

Graves, kelle test ei sujunud ka paraku täiesti vigadeta, ei häbenenud pressikonverentsil tunnistada, et tuli sihtima kõige kõrgemat kohta, kuid Isabelli järel teiseks tulemine on peaagu sama hea. „Tegelikult paneb see mind end väga hästi tundma, et me saime nii kõrge skoori mitte-puhta testi eest. See näitab, et laupäeval on kõik võimalik. Olen oma hobuse üle ääretult uhke, sest see, kuidas ta on viimase kahe aasta jooksul arenenud, on võimas. Ta on üsna arg hobune ja kuna meil ei ole siin eriti sisehooaega, siis me pole ka väga harjunud sellist tüüpi areeniga. Olen tegelikult isegi ju alles oma teises MK finaalis.“

Hester muheles viimati öeldu peale ja märkis, et tegelikult on see ka tema teine MK finaal. „Aga noh, ma ei ole muidugi enam nii noor…“ Carl lubas vabakavas suurt raskusastet ning vihjas, et sõitis tegelikult GP’d teatava kergusega, et hobune oleks finaalsõiduks parimas vormis.

Laupäevases vabakavas osalevad 14 parimat paari. 16st startinust kaks ei pääsenud edasi, kuna uusmeremaalannaWendi Williamson ja Dejavu MH elimineeriti vere ilmumise tõttu hobuse suhu, meie liiga Hanna Karasiova ja Arlekino paraku ebaõnnestusid ega ületanud 60% lävendit, mis oli küris osalemise eelduseks. Inessa Merkulova ja Mister X lõpetasid GP üheksandana tulemusega71.929 %.

Omaha MK finaali tulemused: