Niitvälja põhisõidu parimad Paul Argus ja Renessin

Eesti Vabariigi 99. aastapäeval võisteldi Niitväljal takistussõidus, kus kõrgeima parkuuri parimateks osutusid Paul Argus ja Renessin, madalamate sõitud võidud võtsid Camille Mahoni Orlymejaga ning Kärt Kaseord hobusega Aga Flamenco von Feicht.

Niitvälja seekordse võistluse olulisimaks parkuuriks oli sõit kõrgusel 135cm, mis toimus vahetutele ümberhüpetele. Alustanud 33st paarist läbis põhiparkuuri puhtalt kolmandik ehk 11 sportlaspaari. Teisel katsel suutis vigu vältida kaheksa paari, kelle hulgas tegi kiireima aja Paul Argus hobusega Renessin. Paul võitis teise 135cm kõrguse sõidu kuue päeva sees, mis teeb temast kindlasti ühe favoriidi kahe nädala pärast Vaiklas peetavatel sisemeistrivõistlustel. Teise tulemuse tegi Niitväljal Tarmo Kutsar hobusega Little John N ja kolmas oli Tiit Kivisild hobusega Donna-Paola.

Päeva alustati kahefaasilise parkuuriga kõrgusel 125cm, mille 54 paari konkurentsis võitis Camille Mahoni hobusega Orlymeja. Mahonile järgnesid Paul Argus hobusega Danette V ning Margareth Eikner hobusega Chica Cirone.

Päeva lõpetas aga suurima startide arvuga handycap aprkuur kõrgustel 105/115cm. Selles sõidus tegi parima soorituse Aga Flamenco von Feicht, kuid seda mitte Susan Kaletaga, keda tavapäraselt oleme harjunud Aga sadulas nägema, vaid harrastaja Kärt Kaseorgiga. Harrastajad võtsid selles sõidus suisa viis esimest kohta. Teisele kohale platseerusid Reelika Oissaar ja Orderly Queen, kolmandale Egle Palm ja Logo, neljandale Erik Tuiman ja Cesja ning viiendale Priit Perna ja Hermela.

Niitvälja tulemused leiate aadressilt