Paul Argus ja Renessin lõpetasid Helsingi Horse Fair Grand Prix teisel kohal

Täna jõudis Helsingis Grand Prix sõiduga lõpule kolm päev kestnud rahvusvaheline takistussõiduvõistlus, mille põhisõidu võidu jättis Soome Susanna Granroth hobusega Baccara, teisena lõpetasid eestlaste peoks kujunenud ümberhüpetel Paul Argus ja Renessin.

Helsingi 140cm kõrguste takistustega Grand Prix ümberhüpetele pääses 20st alustanust üheksa, kelle hulgas koguni seitse Eesti paari. Ümberhüpete avalöögi tegid Kullo Kender ja Striga, kes tegid rahuliku sõidu ja teenisid neli karistuspunkti. Seejärel tegi Paul Argus Caesariga esimese nulli, olles Kullost pisut kiirem, kui järgmisena startinud iirlane John Hickey näitas hobusega Fairplay vh Hellehof hoopiski teises tempos minekut, minnes Pauli ees enam kui kolme sekundiga juhtima.

Kullo Kender ja Artas oli järgmine meie paar, kes ohustas tõeliselt liider Hickey`t, kuid paraku tuli 0.02 sekundiga alla vanduda. Omaette klassi näitas Argus Renessiniga, kui tegi kaheselt süsteemilt järsu ja riskantse tagasipöörde, mis õnnestus ja uus liidriaeg edestas iirlast kahe ja poole sekundiga. Ainukeseks soomlaste lootuseks oli ümberhüpetel Susanna Granroth kiire Baccaraga. Soomlannal ei olnud kodupubliku ees midagi tagasi hoida ja nii valis ta ülikiire tempo ja tegi sama “triki”, mis Paulgi ning asus ise rõkkavate tribüünide toetusel omakorda kahe ja poole sekundilise paremusega juhtima ning järgnevad teda ületada enam ei suutnud. Granroth muide põhiparkuuris kukkus, kuid see juhtus vahetult pärast finišijoont ehk seda magusam oli võit.

Kokkuvõttes võit Granrothile, teine koht Argusele ja kolmas Hickey`le. Kohad neli kuni üheksa kuulusid eestlastele vastavalt Kender ja Artas, Argus ja Caesar, Kivisild ja Donna Paola, Karma ja Hangstone, Kender ja Striga ning Teder ja Handels Kosmos.

Väikese ringi 130cm sõidu võitis soomlanna Nita Raiskio hobusega Casius D, Kender ja Cooper lõpetasid teisena.

Kõik Helsingi tulemused leiate aadressilt