Poniklassi kestvusratsutamise Eesti meistriks tuli Eliise Laur

Haavakannu tallis Harjumaal avati laupäeval tänavuse hooaja Eesti meistrivõistluste tsükkel, kui kestvusratsutamises jagati välja medalid poniratsanikele. Eesti meistritiitli võitis Eliise Laur (Pinifer Endurance Team) ponil Kilvet.

Kuni 16-aastased poniratsanikud võistlesid 55 km distantsil, osalejaid oli kokku 11. Põnevas võistluses tuli kullale Laur väga kogenud ponil Kilvetil, nende tulemuseks aeg 02:55:54, keskm kiirus 18,76 km/h. Paarile on see juba teine poniklassi Eesti meistritiitel (esimese saavutasid nad 2014. a). Hõbeda saavutas Tartu Ratsakooli õpilane Liisa Juurmann (treener Egle Kalev) ponil Galaxy, tulemusega 02:56:38 ja 18,68 km/h. Pronksmedal pandi kaela samuti Tartu Ratsakooli ja Egle Kalevi õpilasele Mariel Olkonenile, kes ponil Herr Hugo sai tulemuseks 02:56:40 , kiirusega 18,68 km/h.

Võistluse peakohtuniku Katrin Liivi sõnul olid uue võistluspaiga rajad head. „Rada lookles mõnusatel metsaalustel, mis olid hea pinnasega ja seetõttu ka kiired.“ Võitjapaari iseloomustab Liiv kui väga kogenut ja tugevad konkurenti selles vanuseklassis. „Eliise on töökas ja osalnud juba mitmetel tiitlivõistlustel ponide ja juunioride klassis. Ponitasemel on loomulikult ka Kilvet juba vana tegija,“ lisas peakohtunik.

Tulemused leiate aadressilt