Probleemid Emiraatide kestvusratsutamises jätkuvad – seitse positiivset dopinguproovi

Vaid mõned nädalad tagasi jahmatas ratsaspordimaailma teade, et Araabia Ühendemiraatides on mõne kuu vältel võistlustel hukkunud kuus hobust, nüüd lisandus nimekirja seitse positiivset dopingujuhtumit.

Möödunud reedel teavitas FEI avalikkust, et on avastanud seitse positiivset dopinguproovi Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabi Al Wathba ratsakeskuses toimunud neljalt võistluselt. Kõik seitse hobust ja seitse sportlast on saanud ajutiselt võistluskeelu, seda kuni asjaolude selgumiseni. Sama keeld on antud neljale treenerile.

FEI Peasekretär Sabrina Ibanez mainis, et FEI andis esmakordselt koos sportlastega võistluskeelu treeneritele, kuid juhtumil, kus ühe treeneri poolt treenitavate mitmete sportlaste ja hobuste dopinguproovid osutuvad positiivseks, on alust kahtlustada treeneri seotust.

FEI on võtnud uuesti tõsise tähelepanu alla kõik Araabia Ühendemiraatides toimuvad rahvusvahelised kestvusratsutamisvõistlused. Tänavu selles riigis toimuvatele võistlustele saadetakse FEI poolt rahvusvaheline ekspertide grupp, kuhu kuuluvad ka veterinaarid. Eksperdid hindavad enne võistluse algust radade vastavust rahvusvahelistele normidele ning nende hobusõbralikkust. Koostöös Emiraatide alaliiduga algatatakse tõsisem uurimine hiljutiste hobuste surmajuhtumite välja selgitamiseks. Sabrina Ibanez väljandas heameelt asjaolu üle, et Emiraatida alaliidu uus tegevjuhtkond on oluliselt koostööaldim rahvusvahelise alaliiduga, kui seda oli eelmine ning koostöös loodetakse oluliselt olukorda parandada.

Kestvusratsutamise probleemidele plaanib FEI kulutada tänavuse FEI Spordifoorumi teisest tööpäevast olulise osa. Spordifoorum toimub 10.-11. aprillil Lausanne`s.