Rahvuste Karika etappidelt: La Baule`s võit Prantsusmaale, Drammenis Iirimaale

Möödunud reedel peeti Euroopas kaks FEI Rahvuste Karika etappi, kui esimene divisjon kogus punkte Prantsusmaal La Baule`s, teine divisjon Norras Drammenis. Võidud võtsid koduväljakul prantslased, Norras iirlased.

Prantsusmaal jätkus pinevust kuni lõpuni. Ilmselgelt ootasid prantslased kodumurult võitu, kuid tagasilöögi tõi neile Roger Yves Bost`i vaatemänguline kukkumine esimeses voorus, kui kirja läksid Kevi Stauti ja Penelope Leprevost nullid ning Cedric Angot neli. Rootslased seevastu siirdusid teise vooru nulliga. Kui Prantsuse sõitjad suutsid oma avavooru tulemust identselt korrata, siis rootslastel oli vähem õnne ning nii oli kahe vooru lõppedes kahel võistkonnal võrdselt kaheksa punkti. Ümberhüpetel suutis need hobusega Reveur de Hurtebise HDC puhtalt läbinud Staut jätta võidu Prantsusmaale, kui rootslaste Peder Fredricson tuli ümberhüpetelt hobusega H&M Christian K kaheksa punktiga. Kolmas positsioon kuulus La Baule`s Iirimaale.

Vimase teine koondis oli aga edukas Norras Drammenis, kus iirlased küll punkte ei kogunud. Drammenis olid karistuspunktide summad oluliselt suuremad ja nii tuli iirlastele võit 20 karistuspunktiga, teisele kohale jäi napilt 21 karistuspunkti kogunud Belgia, kes kogus võidupunktid juba teise divisjoni teiselt järjestikuselt etapilt. Kodumaal võitnud prantslased olid hoos ka Drammenis, kui hõivasid kolmanda positsiooni.

Pärast möödunud nädalavahetuse etappe on Euroopa divisjonide esikolmikud järgnevad: teises divisjonis juhib 180 punktiga Belgia, järgnevad 140 punktiga britid ja 95 punktiga Poola. Esieses divisjonis on enim, 190 punkti, Prantsusmaal, järgnevad 150 punktiga Saksamaa ja 140 punktiga Rootsi.