Rakendi MK algas üllatusega – esikolmik Voutaz, Dobrovitz, Exell

Neljarakendite MK esimene osavõistlus Göteborgis andis täna mõnevõrra üllatusliku lahenduse, kus favoriidid ebaõnnetusid ja lidripositsiooni haaras šveitslane Jerome Voutaz, kellele järgneb ungarlane Joszef Dobrovitz ja alles kolmandana Boyd Exell ning suisa viimasena tiitlikaitsja IJsbrand Chardon.

Hollandlasest rajameister oli ehitanud üsnagi huvitava raja, mis sisaldas kolme maratonitakistust, mille lisandus kaheksa koonustakistust. Kaks esimest maratonitakistust ei andnud kutsaritele oluliselt valikuid oma raja kujundamisel, kolmas seevastu pakkus palju mõtlemisainet. Koonused olid seatud selliselt, et pidevalt sõideti ühest väljaku otsast teise. Nagu tulemus näitas, oli rada MK-finaalile oma tehnilisuse astmelt vääriline.

Stardijärjekord oli seatud vastavalt kutsarite positsioonile kvalifikatsioonietappide tulemuste alusel, kus esimesena startid wild-cardiga kohalik Fredrik Persson, kes võttis maha kahe koonuse pallid. Teisena startinud sakslane Georg von Stein eksis kolme palliga, kuid talle järgnenud šveitslane Jerome Voutaz, kes viimati Leipzigi etapil näitas ülihead minekut, tegi hea soorituse, kuigi maha tuli üks pall. Lõpuks saime tõdeda, et see tulemus parimaks jäigi.

Joszef Dobrovitz, kes startis pärast Voutazi, liikus optimaalsemalt ja kiiremas tempos, kuid õnnetult tuli maha üks pall ning lõpuosas jäi ta ka šveitslase tempole pisut alla, saades kokkuvõttes 0.21 sekundit halvema tulemuse. Tiitlikaitsja IJsbrand Chardon alustas ootamatult ülirabedalt, kui eksis teisel koonustakistusel ning võttis maha veel kaks palli kohe järgnenud kolmandat numbrit kandnud maratonitakistusel. Lõpuosa kujunes Chardonil küll kvaliteetsemaks, kuid kolm maha aetud palli jätsid tiitlikaitsja täna viimaseks.

Eelviimasena startinud Koos de Ronde liikus kindlas liidergraafikus, kui ootamatult eksis maratonitakistusel number kaheksa, kui tuli maha pall koos takistuse osaga, mis tõmbas koheselt alla ka tempo. Lõpuks neljas tulemus. Boyd Exell jäi samuti täiesti ootamatult oma parimatele sõitudele oluliselt alla. Maha tuli juba teise koonuse pall, millele lisandus palli langemine maratonitakistusel. Lisaks sellele tuli maratonitakistustel sisse mitu ebakvaliteetsest pöördest tingitud pausi. Sellele vaatamata tegi Boyd kiireima sõidu, kuid kümme lisasekundit ei andnud paremat kolmandast kohast.

Homme on kavas teine osavõistlus, kuhu tänasest võetakse kaasa 50% ajaline erinevus tänasest tulemusest. Kahe osavõistluse kolm parimat pääsevad otsustavasse võitjate vooru. Tõotab tulla põnev heitlus, sest nagu alguseski mainitud, eeldatavad favoriidid ebaõnnestusid täna, kuid homme on uus päev.

Tulemused leiate aadressilt