Rakendispordi Combi Cup ja ERL-i karikasari tulevad taas, lisandub Liivimaa klubi koolisõidusari

Käesoleva aasta alguspäevil on oma algavate võistlussarjade avalikustamise olnud aktiivseimad rakendispordivõistluste korraldajad, kes avalikustasid kolm antud ala sarjade üldjuhendit.

Rääkides Combi Cup`st, võeti möödunud aastal maailmas üha enam kandepinda ja populaarsust koguva rakendispordi uuenduslik suund kohalike kutsarite poolt vastu üsnagi hästi. Sarja etappide startide arv ulatus pea 40ni avaetapil ning jäi 20 ja 30 vahele ka järgnevatel etappidel, mis andis spordiala startide arvule olulise statistilise kasvu. Sarja punktitabelisse jõudis 2016.a. 30 kutsarit, kellest suurima punktide arvuga võttis võidu Eve Haggi.

2017.a. peetakse Combi Cup sarjas kuus etappi ning finaal. Rõõm on tõdeda, et etappide korralusse on lisandunud mitmeid uusi kohti. Nii antakse avalöök 29. aprillil Säreveres, kus seni edukalt korraldatud takistus- ja koolisõiduvõistluseid. Rakendispordi jaoks on uus ka Veskimetsa Ratsabaas, kus toimub etapp 13. mail. Samuti on esmakordselt rakendivõistlus kavas Pärnumaal Maria talus, seda 11. juunil. Mõneaastase pausi on rakendivõistlustes pidanud Kärdla ratsupäevad, kus sel aastal on see ala jällegi programmis, Juurimaa tall jätkab oma etapiga head traditsiooni.

Combi Cup 2017 üldarvestusse lähevad nelja parema etapi ning finaali tulemused, kusjuures finaalis on punktide koefitsient kaks. Finaal toimub jällegi Olustveres, seda 16.-17. septembril. Finaal peetakse selgi aastal kahevõistlusena, kus avaalaks on koolisõit tasemel FEI test 1*B, teisel päeval kombineeritud maraton kahe maratonitakistusega.

Riina Rõa oli 2016.a. parim ERL-i Rakendispordi Karikasarjas; foto Merike Udrik-Õispuu

Lisaks Combi Cup`le jätkub 2017.a. oluliselt pikemat traditsiooni omav ERL-i Rakendispordi Karikasari, mis koosneb neljast etapils, kui arvesse läheb kolm paremat tulemust. ERL-i sarjas on sel aastal jällegi kaks arvestust. Põhiklass ehk Suur Karikas mängitakse välja tasemel Keskmine, kus sõidetakse koolisõidu skeemi FEI 2*A, läbitakse nelja kuni viie takistusega maraton ning koonuste vaheks täpsussõidus on +25cm. Lisaks on kavas Väike Karikas, mis kujutab endast kahevõistlust skeemiga FEI 1*B ja täpsussõitu koonuste vahega +35cm. Sari saab avalöögi 10.-11. juunil Pärnumaal Maria talus, jätkub 4.-5. augustil Kärdla Ratsupäevade raames Linnumäel, misjärel peetakse etapp 16.-17. septembril Olustveres ning lõpetatakse koos Eesti Meistrivõistlustega 30. septembril ja 1. oktoobril Ülar Raudsepp`a ratsakeskuses Vastse-Kuustes.

Uuendusliku suunana on Liivimaa Ratsaspordiklubi perekond Saksa eestvõtmisel algatanud koolisõidusarja, kus lisaks klassikalisele koolisõidule on kavas arvestus ka rakenditele. Sellegi sarja üldjuhend on avaldatud. Peetakse kaks etappi sisehooajal ning kaks etappi välishooajal. Etapid toimuvad perekond Saksa ratsakeskuses 21. jaanuaril ja 25. märtsil ning 27. mail ja 29. juulil.

Kõikide sarjade üldjuhendid leiate aadressilt http://www.ratsaliit.ee/alad/rs/rs-sarjad-2017/,

Combi Cup 2017, samuti Maria Rakendi, Kärdla Rakendi ja Olustvere rakendivõistluste kohta leiate lisainfot aadressil

http://olustveredrivingcup.ee/et/esileht/