Rakendispordi Combi Cup teise etapi Veskimetsas võitis Maret Kasemets

Möödunud pühapäeval peeti Veskimetsa ratsakeskuses esmakordselt rakendispordivõistlust, kui kombineeritud maratonide sarja Combi Cup etapi võitis Maret Kasemets, kõrgema taseme kahevõistluse võit läks napi eduga Riina Rõale.

Kuna Veskimetsa keskuse mõõtmed ei võimalda läbi viia täismahus rakendispordi maratoni, võisteldi emadepäeval kahevõistlustes ja kombineeritud maratonides. Kõrgema taseme kahevõistluses, kus sõideti esmalt FEI koolisõiduskeem 3*B ja seejärel kombineeritud maraton, käis pinev heitlus lõpuni. Riina Rõa ja Eve Haggi sõitsid koolisõidus täielikult identse tulemuse ja seega pidi saama otsustavaks kombineeritud maraton. Ka seal olid kaks kanget võrdsed, ajades maha kolm palli, kuid paraku olu Haggil ebaõnne maratonitakistusel, kui koheselt ei suudetud plaanitud pöörde ebaõnnestumise tagajärjel läbida C väravat, mis põhjustas arvestatavat ajakulu ning nii lisandus Haggi tulemusele 1.01 karistuspunkti ületatud aja eest. Seega võitis kahevõistluse Rõa, Haggi teine ja Reelika Rätsep, kes kombineeritud maratoni lõpetas parimana ühe maha-aetud palliga, kolmas. Kogu esikolmik oli vaid 1.73 karistuspunkti sees. Rõa sõitis poniga Pin Rock`s Poppius, Haggi hobusega Vairi ja Rätsep hobusega Albrina.

Kahevõistlus peeti ka tasemel Madalam, kus võitis Kauro Vahtras hobusega Hedoonia. Kombineeritud maratonid viidi läbi kahel tasemel.Esmalt starditi Combi Cup arvestuses, kus vigadeta sooritusi oli seekord kolm. Kiireima nulli tegi Maret Kasemets, kes võistles hobusega Nerki. Teisel kohal lõpetas Reet Evardson hobusega Nynke ST:, kolmandal Kauro Vahtras poniga Eminem. Keskmise taseme kombineeritud maratoni esikolmikuks oli võitja Signe Haggi hobusega Varunessa, teine Pille-Riin Reinaus poniga Radar ja kolmas Hanna Treikelder hobusega Armani.

Veskimetsas viidi läbi ka algajatele mõeldud täpsussõit, kus põhiraja läbisid vigadeta kaks kutsarit – Ingrid Pruual ja Agneta Andrejeva, mõlemad Riina Rõa kunagisel esiponil Grelli. Ümbersõidul suutis vigu vältida Andrejeva ning võtti nii võidu esimese koonuse palli maha ajanud Pruuali ees.

Veskimetsas ei peetud möödunud nädalavahetusel vaid võistlust, vaid oli kavas ka kaks koolitust. Laupäeval viis kümnekonnale algajale rakendihuvilisele läbi algkoolituse valitsev Eesti meister Riina Rõa, mõlemal päeval täiendasid oma teadmisi koolisõidust rakendikohtunikud Eestist ja Lätist, seda Austria kogenud spetsialisti Wolfgang Csari juhtimisel. Csar oli nii mullu, kui on ka tänavu Olustvere rahvusvahelise rakendispordivõistluse tehniliseks delegaadiks, lisaks juhib ta kohtunike kogu tööd juunikuus ERL-i Rakendispordi Karikasarja avaetapil Pärnumaal Maria talus.

Kõik Veskimetsa Rakendi tulemused leiate aadressilt