Rakendisportlased alustasid uut MK-hooaega kvalifikatsioonivõistlusega Horstis, esikoht jällegi Exellile

Rakendispordis on Maailma Karikas teatavasti sisevõistlus, kuid sinna kvalifitseerumine käib läbi klassikaliste välivõistluste, millest alanud hooaja esimene peeti möödunud nädalavahetusel Hollandis Horsti lähistel asuvas Peelbergeni ratsakeskuses, kus tuleval aastal peetakse ühtlasi üherakendite MM. Avaetapi võitis ei keegi muu kui Boyd Exell.

Peelbergenis oli neljarakendites stardis 33 ekipaaži, kelle hulgas niinimetatud suur kolmik – Boyd Exell, IJsbrand Chardon ja Koos de Ronde. Täpselt sellises järjekorras lõpetati ka koolisõit, kui Exell asus juhtima tervelt üheksa punktiga. Maratonis võttis aga vanemate tegijate ees võidu hoopiski IJsbrandi 23aastane poeg Bram, kelle tiimis jooksevad muide Pille-Riin Roosilehe poolt sõidetud Vulcano ja Donald. Esimest kasutas Bram küll vaid koolisõidus. Exell ei jäänud samas noorest Chardonist kaugele, lõpetades maratoni teisel kohal 0.18 punkti nõrgema tulemusega, mis säilitas loomulikult austraallasele liidrikoha, kui teiseks tõusis de Ronde , kolmandaks langes IJsbrand Chardon.

Koonustes läks võit hoopiski üldarvestuses 13. kohal lõpetanud sakslasele Rainer Duenile, kele tulemuseks oli 0.08 karistuspunkti ületatud aja eest. Esinelikus vahetasid aga Chardonid kohad. Võistluse üldvõit kuulus koonused ühe maha aetud palliga lõpetanud Boyd Exellile, teine oli ühtlasi Hollandi meistritiitli pälvinud Koos de Ronde ja kolmas Bram Chardon.

Paarisrakendites kuulus võit ungarlasele Martin Höllele, üherakendites oli edukaim sakslanna Marlen Fallak. Kõik Horsti võistluse tulemused leiate aadressilt adressilt