Rein Pill lõpetas Kesk-Euroopa liiga kolmandal kohal tagades pääsu MK finaali Omahas

Täna peeti Varssavis Kesk-Euroopa takistussõiduliiga finaali otsustav sõit, mille võitis Poolas Marek Lewicki hobusega Abigej, kuid esialgu veel mitteametlikel andmeil kogus kaheksa karistuspunktiga 17. koha saavutanud Rein Pill piisavalt punkte tagamaks endale liiga kolmas koht.

Rein ja A Brok olid täna juba kolmandad startijad, mistõttu oodata tuli kaua ja seda eriti seetõttu, et meie paar lõpetas kaheksa karistuspunktiga, jättes oma saatuse lähimate konkurentide hooleks. Tänane rada oli sakslasest rajameistri Marco Hesse poolt ehitatud piisavalt keeruline ja seetõttu tuli vaid kaks puhast sooritust, kus ümberhüpetel poolakas Marek Lewicki hobusega Abigej võitis sakslast Harm Lahdet hobusega Larry 210. Just Lewicki lõpu eel sooritatud null andis lõpliku selguse sellele, et Rein pääseb kolme parima hulka, sest sõidu käigus tema suurimaks ohustajaks tõusnud poolakas Jaroslaw Skrzyczynski maksimaalseks võimalikuks punktisaagiks jäid sellel hetkel teise koha 34 punkti, mille ta lõpuks koguski.

Reinu lähimad konkurendid ebaõnnestusid ka täna. Maria Bibikova, kellest meie sportlane oli kahe punkti kaugusel, lõpetas 14 karistuspunktiga ja ei kogunud punkte tänagi. Andis Varna, kes jäi Reinust maha viis punkti, katkestas. Ohtlikuks tõusis aga eelduslikult Skrzyczynski, kes hobusega Chacclana lõpetas ühe karistuspunktiga situatsioonis, kus nulle ei olnud. Võidupunktide korral oleks poolaka summaks kogunenud 80, mis tähendanuks Reinule minimaalselt vajalikku 11. koha punkte saamaks tulemiks 81. Just selle koha punktid Rein lõpuks saigi, kuid Skrzyczynski lõpetas kokkuvõttes 74 punkti peal.

Liiga võitis poolakas Dawid Kubiak, kes täna oli hobusega Bagazza M ühe karistuspunkti juures viies, saavutades punktide kogusummana 117. Ungarlane Gabor Szabo jr. lõpetas finaalsõidu nelja karistuspunktiga kaheksandal kohal ning korjas liiga punktisummaks 99.

Rein oli auhinnatseremooniat oodates tulemuse üle õnnelik ja mainis, et tegelikult toimis A Brok kogu võistluse vältel hästi. Tänane rada tundus kogenud takistussõitjale pisut kummaline, kui alguses olid mitmed lattaiad üles seatud justkui eelhüpped ja siis läks ühtäkki “päris” parkuuriks. Raja omapärasust näitab kindlasti ka lõpptulemus, kus veelkord mainides leiame vaid kaks puhast. Kas Pill ka Ameerika Ühendriikides toimuvasse finaali sõidab, ei osanud ta koheselt öelda, mainides, et peab kodus järgi mõtlema, kuid lisas: “Ameerikas ei ole ju veel käinud!”.

Rein saavutas lisaks liiga kolmandale kohale häid tulemusi ka oma teise kaasas olnud hobusega Alfons Ra, kellega eilses 130cm parkuuris oldi neljandal, täna kolmandal kohal. Gunnar klettenberg ja Quote olid eile kõrgusel 140cm seitsmendal auhinnalisel kohal.

Kõik Varssavi tulemused leiate aadressilt