Rein Pill tugevdas Varssavis positsioone, ainuliidriks tõusis Szabo

Rein Pill tugevdas Varssavis liiga finaali avasõiduga oma positsioone, kui saavutas hobusega A Brok viienda koha, mis andis liiga teise või kolmanda koha punktid (täpsustus hiljem). Sõidu võitis ja tõusis sellega ainuliidriks ungarlane Gabor Szabo jr. hobusega Timpex Bolczesz.

Liiga MK-finaali avasõiduks oli Tabel C parkuur kõrgusel 145cm, kus osales 35 paari, kelle hulgas mitmeid Lääne liiga sportlasi, kes punkte ei kogunud. Kiireima sõidu ja seda vigadeta tegi koos Bibikovaga enne finaali 71 punkti omanud ungarlane Gabor Szabo jr. hobusega Timpex Bolczesz, kui edestas pea kahe sekundiga pikalt liidrikohta hoidnud sakslast Felix Hassmanni, kes hobusega Chicca 31 lõpetas sõidu teisena.

Rein Pill ja A Brok võtsid parkuuri esimeses osas maha ühe takistuse, kuid sõit oli sedavõrd kiirem, et andis kokkuvõttes viienda koha ning liiga arvestuses kas teise või kolmanda koha punktid. Miks toimetus kahtleb, on asjaolu, et sõidu kolmandana oli Reinust parem poolakas Wojciech Wojcianech hobusega Quasi de Kergane, kuid tema ei ole etappidelt ühtegi punkti kogunud. Kui lähtuda sõna sõnalt reglemendist, kvalifitseeruvad sportlased finaali etappide tulemuste põhjal ja seega Wojciech ei tohiks olla kvalifitseerunud ega punkte koguda. Samas peame ootama jääma ametlikke tulemusi.

Kui arvestame, et Rein kogus teise koha punktid, milleks 9, jõudis ta samale pulgale punkte mitte kogunud lätlase Andis Varnaga ehk omab nüüd 61 punkti, mis annab kolmanda koha jagamise. Kindel liider on nüüd 81 punktiga Szabo, Kubiak, kes oli Reinust kohe järgmine, jätkab 76 punktiga ning kolmas on täna punktideta jäänud noor venelanna Maria Bibikova 71 punktiga. Pill ja Varna jagavad 61 punktiga neljandat kohta.

Gunnar Klettenberg osales tänases MK sõidus hobusega Quote, kuid lõpetas 33. kohaga. Samas oli Klettenberg auhindadel madalamates sõitudes, kui lõpetas kõrgusel 140 cm hobusega Traffic 17. auhinnalisel ja hobusega Hardcase 13. kohal.

Homme on liiga finaalis kavas teine osavõistlus, ümberhõpetega parkuur kõrgusel 150 cm. Hoiame Reinule ja A Brokile pöialt, et õnnestuks positsioone veelgi parandada ja teha esikolmikusse jõudmine veelgi reaalsemaks.

Varssavi võistluse tulemused leiate aadressilt