Rio Olümpiavõitjad Nick Skelton ja Big Star lõpetavad karjääri Windsoris (VIDEO)

Rios individiuaalse olümpiakulla võitnud paar Nick Skelton ja Big Star on teatanud, et lõpetavad oma karjääri ametlikult maikuu teisel nädalavahetusel peetaval Royal Windsor Horse Show`l 14. mail toimuva Grand Prix sõiduga.

Tõelise legendi Nick Skeltoni karjäär on kestnud läbi nelja aastakümne, hõlmates seitsmeid olümpiamänge. Skeltoni saagiks maailma- ja Euroopa meistrivõistlustelt ning olümpiamängudelt jääb 20 medalit. Oma esimesed suured tiitlivõistlused pidas Skelton 1973.a., mullu jõudis esmakordselt ihaldatuima tiitlini – individiuaalse olümpiavõiduni.

Skeltoni pagasisse kuulub üks suurimaid comeback`e pärast tõsist kukkumist aastal 2000, mil suur sportlane murdis kaela. Tagasitulek tundus uskumatu, seda enam, et see oli edukas päädides võistkondliku olümpiakullaga 2012.a. Londonis ja individiuaalse kullaga 2016.a. Rios. Kõike seda arvesse võttes, hääletasid britid Skeltoni mulluseks parimaks sportlaseks.

Big Star ja Nick Skelton alustasid koostööd, kui hobune oli viiene. Koos on võidetud kaks olümpiakulda ja hulgaliselt Grand Prix starte, millele lisandub arvukalt puhtaid sooritusi Rahvuste Karikas Suurbritannia esindamisel. Edukas 14aastane täkk lõpetab sarnaselt oma ratsanikuga karjääri 14. mail Windsori lossiväljakul Tema Kõrgeausus Kuninganna silme all.

Allpool näete videoklippi 30 aastat Skeltoni groomi ülesandeid täitnud Mark Beeveri ja Big Stariga: