Rolf-Göran Bengtsson saatis Casalli pensionile stiilse Hamburgi LGCT Grand Prix võiduga

Möödunud laupäeval peeti Saksamaal Hamburgis järjekordne Longines Global Champions Tour`i etapp, mille Grand Prix oli plaanitult Rolf-Göran Bengtssoni legendaarse 18aastase Casalli karjääri viimaseks parkuuriks, millest ülistiilselt väljuti võitjatena.

Varakevadel avalikustas ratsutamise professoriks kutsutav rootslane Rolf-Göran Bengtsson, et saadab talle palju võite ja kuulsust toonud 18aastase täku Casalli ametlikult pensionile Hamburgis toimuval Longines Global Champions Touri etapil. Casalliga oli Rolf-Göran muide võitnud eelnevalt hulgaliselt LGCT põhisõite, seal hulgas kogu tuuri. Grand Prix kvalifikatsioonis, mis ühtlasi LGC League teiseks osavõistluseks savutas rootslane oma staartäkuga viienda koha ja asust viimaseks plaanitud parkuuri starti. Puhtaid sooritusi tuli 160cm kõrguste takistustega Grand Prix`st viis ja kogu ratsapubliku rõõmuks olid nende hulgas ka Bengtsson ja Casall.

Hetkel, mis Bengtsson starti asus, hoidis liidrikohta hollandlane Harrie Smolders hobusega Don VHP Z, kuid suurmeistrid tulid arvestatava tempoga ja puhtalt, mis andis senise liidri ees enam, kui kahe sekundilise edu ning nagu korraldajad mainisid, Hollywoodliku lõpu legendaarse täku karjäärile. Kolmandal kohal lõpetas Hamburgis Christian Ahlmann hobusega Epleaser van`t Heike. Bengtssonile oli võit Hamburgis muide 40s LGCT GP võit.

Hilisemal pressikonverentsil sõnas võitja, et parimat lõppu hobuse karjäärile ei saakski olla: “Täna oli temaga sama tunne, mis sel hetkel, kui ta oli 11aastane! Mida rohkem publikut, seda enam on talle sõita meeldinud. Saata selline hobune nagu Casall pensionile tema koduväljakul (toim. Bengtssoni tall asub Hamburgi läbistel) ja kodupubliku ees, see on tõeline unistuse täidemineks ning ilmselgelt jäävad paljud teda meenutama pikkadeks aastateks, kaasa arvatud mina.”

Tuuri üldarvestuses jätkab liidrina Hamburgis mitte osalenud itaallane Lorenzo de Luca, kellel punkte 133. Tihedalt üksteise kannul on kaks hollandlast, kui Maikel van der Vleutenil on teisena 124 ja Harrie Smoldersil kolmandana 123 punkti.

“Globaalses liigas” võttis etapivõidu Miami Glory nimeline tiim, mida eindasid Hamburgis Scott Brash ja Denis Lynch, kes tegid ainukese nuli kahe vooru peale. Tiimi kuuluvad veel Cian O`Connir Iirimaalt ning Georgina Bloomberg ja Paris Sellon Ühendriikidest. Liidriks tõusis aga tiim Hamburg Diamonds, mille koosseisus Harrie Smolders, Eric Lamaze, John WhitakerAudrey Coulter ning Jos Verlooy.

Tuuri lehe leiate aadressilt

, liiga lehe