Rotterdamis võitis takistussõidu Rahvuste Karika etapi Rootsi, liiga liidriks itaallased

Sel nädalal peetakse Rotterdamis traditsioonilist suurvõistlust, kus kavas Rahvuste Karika etapid 5* tasemel nii takistus- kui koolisõidus. Reedel peetud takistssõitjate Euroopa esimese divisjoni etapi võitsid rootsalsed, divisjoni liidriks tõusid tänavu võimsalt esinevad itaallased.

Pärast esimest vooru oli Rotterdamis neli võistkonda nulli peal, kuid teises voorus läks asi tõsisemaks. Põhilne heitlus kujunes duelliks Rootsi ja Šveitsi vahel, kusjuures rootslased pani tugeva surve alla asjaolu, et Rolf-Göran Bengtsson ja Clarimo ASK teises voorus ei startinud. Mullu Rios hõbemedali võitnud paar Peder Fredricson ja H&M All In, kes esimeses voorus ei startinud, kuna kolleegid olid tulnud nulliga, pidid seda tegema teises voorus. “See oli AlL In esimene 160cm rada pärast Riot ja ma olen ülirahul,” lausus hiljem rootslastele nulli toonud Pedersen. Pärast teda oli startida veel vaid šveitslaste Martin Fuchil hobusega Clooney, muide ka see paar ei startiud esimeses voorua Pederseniga samal asjaolul. Fuchs lõpetas aga nelja karistuspunktiga ja nii olid rootslased teeninud nelja karistuspunktiga võidu, šveitslased kaheksaga teise koha, kui Itaalia ning Hispaania jagasid 12 punktiga kolmandat kohta.

Esimese divisjoni arvestuses asus pärast Rotterdami juhtima Itaalia, kellel kogutud 345 punkti. Teist positsiooni hoiab 307.5 punktiga Rootsi, kolmas koht kuulub Prantsusmaale 302.5 punktiga.

Rotterdami tulemused leiate klikates siin.