Selle nädalavahetuse suurvõistlus algas eile Leipzigis

Selle nädalavahetuse ratsaspordi suursündmuseks on Saksamaal Leipzigis peetav Partner Pferd, mis sisaldab endas MK-etappe takistussõidus, rakendispordis ja voltižeerimises.

Kuus aastat tagasi tegi Hobumaailm just sellesse paika oma esimese väliskomandeeringu, kui Leipzigis peeti MK-finaali takistus- ja koolisõidus, samuti voltižeerimises ja rakendispordis. Tänavu oleme tagasi, kuid veidi teises rollis, kui toimetaja Talts osaleb üritusel rakendi MK-etapi korrapidajana. Selle tegevuse kõrvalt leiab toimetaja kindlasti aega muudegi sündmuste kajastamiseks.

Eile tegid oma esimesed stardid takistussõitjad, kui päeva kõrgeimaks sõiduks oli 145cm kõrguste takistustega parkuur, kus enamik olulisemaid tegelasi lõpetasid puhtusele ja kiirusele peetud sõidu kas ühe, kahe või kolme karistuspunktiga aja ületamise eest. Klassika, sest esimesel päeval sõidetaksegi põhihobuseid sisse. Ala võidu võttis sakslane Tobias Meyer hobusega Edesa`s Chillando Blue.

Täna teevad Leipzigis oma esimesed etteasted voltižeerijad ja rakendisportlased, kes lõpetavad pika võistluspäeva ajal, mil Eestis kell juba üle südaöö.

Leipzigi tulemused leiate aadressilt

Ürituse kodulehekülg