Sisemeistrivõistlused ratsutamises saavad avapaugu pühapäeval Vaiklas (Postimehes ka ülekanne!)

Sisemeistrivõistlused peetakse ka tänavu kahel alal: takistussõidus ja koolisõidus. Takistussõidu avastart tehakse pühapäeval 12. märtsil Ida-Virumaal Vaikla ratsakeskuses, kui medalid jagatakse välja seeniorklassi ratsanikele. Võistlusest näeb otseülekannet ka Postimees.ee vahendusel.

Suure maneežiga Vaikla ratsakeskus võõrustab sisemeistrivõistluseid esmakordselt. Seenioride arvestuses asub starti 16 ratsanikku, kelle hulgas ei näe me seekord 2016. aasta sisemeistrit Urmas Raagi, kuna sportlane suundus võistlustuurile Itaaliasse. Siiski tõotab medaliheitlus tulla põnev, sest kohal on MK-finalist Rein Pill, samuti Tiit Kivisild, Gunnar Klettenberg, Kertu Klettenberg, Hanno Ellermann jt tuntud takistussõitjad.

Kokku on end hetkeseisuga üles andnud 21 võistluspaari, kes stardivad 140 cm kõrguste takistustega rajal. Võitja selgub kahevoorulises võistluse tulemusena, kus mitme hobusega osaledes läheb arvesse parim tulemus. Teise vooru pääsevad edasi kõik esimeses voorus vigadeta sõitjad või vähemalt 25% esimeses voorus osalejatest. Paremusjärjestuse määravad kahe vooru karistuspunktid ja teise vooru aeg.

Vaiklasse on kohapeale kaasa elama oodatud kõik ratsaspordi fännid, sissepääs keskusesse on vaba. Võistluspäev algab 9.00 avatud klassi sõiduga kõrgusel 125 cm. Seeniorite võistlusklass algab orienteeruvalt kell 11.30.

Võistlusklasside rohkuse tõttu on ka tänavused sisemeistrivõistlused jagatud ära mitme nädalavahetuse peale. Nii selguvad takistussõidu juunioride meistrid 18. märtsil Niitväljal, poniklassi ja harrastajate medalid jagatakse välja 1. – 2. aprillil Veskimetsa ratsakeskuses ning U25 ja lasteklassi medalistid selguvad 22.-23.aprillil Ruilas. Koolisõidu kõikide võistlusklasside meistrid selgitatakse 9. aprillil Rahulas.