Stardimaksude ühtlustamise idee tuli võistluskorraldajatelt, mitte FEI-lt

FEI president ja asepresident kohtusid äsja FEI peakorteris Lausanne’is ametlikult Rahvusvahelise Takistussõitjate Klubi (IJRC) esindajatega, et arutada mitmeid alaspetsiifilisi teemasid, mis on viimasel ajal meedias kõvasti tähelepanu saanud.

FEI poolt olid kohal president Ingmar De Vos, asepresident ning takistussõidu komitee esimees John Madden, tegevjuhtkonna liige ja FEI sportlaste komitee esimees Maria Gretzer, FEI takistussõidu direktor John Roche ja juristikaosakonna direktor Mikael Rentsch. IJRC-d esindasid juhatuse liikmed Steve Guerdat, Kevin Staut ja Francois Mathy jr, direktor Eleonora Ottaviani ja šveitsi takistussõitja Clarissa Crotta.

Üheks põhiliseks teemaks oli Takistussõiduvõistluste Organiseerijate Liidu poolt tehtud ettepanek stardimaksude ühtlustamiseks, mille osas De Vos onjuba isiklikult märkinud, et ei toeta ettepanekut. FEI president kinnitas, et FEI ei ole ettepanekuga seoses mingisugust seisukohta võtnud ja toetab igasugust avatud diskussiooni.

„Kas on normaalne, et viie tärni võistluse organiseerija ei või küsida korralikku stardimaksu Euroopas, samas kui Ameerika korraldajad seda saavad teha. Iseenesest on see küsimus adekvaatne,“ märkis Ingmar De Vos umbes nädal varem. „Siiski, tegu ei ole FEI ettepanekuga. Ettpaneku on teinud Takistussõiduvõistluste Organiseerijate Liit, kui väga oluline liitlane meie spordis. Ilma korraldajateta ei ole meil sporti. Seega on ainult õiglane, kui teema võetakse korralikult arutlusele.“

Lisaks tulid arutlusele Global Champions League formaat, mis on nüüd ametlik FEI sari ja täielikult kooskõlas FEI takistussõidu reeglitega, vere ilmnemisel võistlustelt diskvalifitseerimine, WEG, rahvuslike alaliitude FEIga liitumise kriteeriumid, sportlaste esindajate hääletussüsteem, edetabelid ja Rahvuste Karikas. Viimane on muide üks tähtsamaid teemasid 10.-11. aprillil toimuval Spordifoorumil.

„Tegu oli väga vajaliku kohtimisega ning oli palju teemasid, millest tuli rääkida. Mõlemad pooled said end selgelt väljendada ning toimus väga konstruktiivne dialoog,“ sõnas De Vos.