Takistussõidus selgusid sisemeistrid ponide ja harrastajate klassis

Veskimetsas peetud sisemeistrivõistlustel takistussõidus võitis poniklassi kulla Anett Pajur, harrastajates tuli sisemeistriks Kärt Kaseorg.

Hommikut alustasid ponisõitjad, kus 105 cm kõrguses händikapiga parkuuris asus võistlustulle 16 võistluspaari. Esimese vooru sõidud olid suhtelised närvilised ning rabedad ja tehti palju vigu, oli ju ikkagi tegemist hooaja esimese tähtsa võistlusega, mille puhu olid närvis nii sportlased kui nende treenerid. Teise vooru jõudis kokku viis võistlejat, kellest lõpuks kolmel õnnestus mõlemates voorudes vigu vältida. Viimasena startinud Anett Pajur (Tondi RSK, treener Sirje Argus) Machol tegi teise vooru esimesest startijast Carmen Meltsist, kes hüppas poniga Vip, pea sekundi võrra kiirema aja ning napsas nii Vändra RSK sportlase eest kulla. (Carmen treenib Maila Kuke ja Kertu Klettenbergi käe all.) Proksmedalile tuli Saskia Maripuu (RK Ruila Tall, treener Jessica Raide) ponil Mariana.

SMV poniklassi esikolmik. Foto: Celin Lannusalu

Anett Pajurile kujunes 2016. hooaeg väga edukaks ja kulla võiduga sai ka tänavune hooaeg sisse hea hoo. Võistluste eel üsna närvis olnud ponisõitja läks aga starti kindla mõttega võita. „Poni oli väga hea, samuti ka rada ning meil klappisid kenasti kõik sammud. Teises voorus läksin võidu peale, sest Macho jaoks ei olnud see kõrgus raske“ ütles Anett.

Samamoodi põnevust pakkus ka harrastajate sõit, keda oli Veskimetsa ratsakeskusesse võistlema tulnud 30 ringis. Esimesest voorust naases sportlasi õnnelike ning vähem õnnelike nägudega ja emotsioone oli palju. Medalivõitjad pidid selguma 13 võistluspaari seast, kes pääsesid „puhaste paberitega“ hüppama teist vooru. Siin enam midagi tagasi ei hoitud ja tempo oli üleval. Määravaks sai kindlasti ka õige raja valik. Võitja paaril jagus nii kiirust kui kogemust, samuti ka tarkust valida õige rada. Kuuendana startinud Kärt Kaseorg (Viljandimaa RSK, treenerid Hanno Ellermann ja Susan Kaleta) väga kogenul Aga Flamenco Von Feicht’il tegi ülikiire aja ja tõusis sellega just nende eest startinud Priit Perna ja Hermela ees esimeseks (Tartu Ratsakool, treener Riina Seder-Zalite). Priidule läks seega hõbemedal. Pronksi saavutas Laura-Martiina Mäeorg (Tondi RSK) hobusel Sacramento, kes treenivad Britt Niguli käe all.

SMV harrastajate esikolmik. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Kärt suutis peale võitu vaevu oma võitu uskuda. „Teise vooru minne ütles Susan mulle, et ära hullu pane aga sõida kiiresti, ma siis üritasin,“ ütles võitja heatujuliselt. „Mul on väga hea hobune ja olen rõõmus, et Susan on andnud mulle võimaluse temaga sõita (Aga Flamenco Von Feicht on olnud mitmeid aastaid Susan Kalea võistlushobune. – toim). See võit tuligi tänu sellele, et hobune on nii kogenud – mina olen lihtsalt kaasreisija,“ naerab sportlane. Võit on seda magusam ja ootamatum, kuna Kärt on tänavu teinud vaid ühe stardi.

Kõik Veskimetsa tulemused on leitavad siit:

Sisemeistrivõistlused takistussõidu jätkuvad järgmisel nädalavahetusel Ruilas, kui jagatakse välja medalid laste ja U25 võistlusklassis.