Takistussõiduvõistlus The Dutch Masters (Indoor Brabant) liitub Rolex Grand Slamiga

Kevadeti Hollandis s’Hertogenboschis peetav traditsiooniline takistussõiduvõistlus The Dutch Masters (rohkem ehk tuntud kui Indoor Brabant) on ühinenud Rolex Grand Slamiga. Ratsanik, kes võidab lisaks kolmele varasemale osavõistlusele järest veel neljandagi, võidab lisaks 1 miljonile eurole veel ühe lisamiljoni.

Prestiižne sari Rolex Grand Slam ühendas endas kolm maailma absoluutsesse tippu kuuluvat takistussõiduvõistlust – CHIO Aachen, CSIO Spruce Meadows ja CHI Geneva. Nende võistluste järjestikune võitja võidab lisaks võistluste tavapärasele auhinnafondile veel miljon eurot boonust. Nüüdsest lisandus sarja Indoor Brabant, mis tähendab, et võistleja, kes võidab järjest ka neljanda võistluse, saab boonuseks veel ühe miljoni. Võistluste võitmist võib alustada ükskõik, millisest neist, kuid võidud peavad tulema järjest.

Ratsanik, kes võidab järjest kaks neist võistlustest, võidab pool miljonit eurot. Kui võidud tulevad kahelt etapilt, mis ei toimunud järjest, on boonuseks 250000 €. Boonusraha on lisaks üksikute osavõistluste auhinnarahadele, mis on niigi peadpööritavad – Aachen 1 milj. €, Spruce Meadows 2.1 milj. €, Genf 1,1 milj. €, ´s-Hertogenbosch 800.000 €.

Tänavu 50. juubelit tähistanud Indoor Brabant liitub Rolex Grand Slamiga tulevast kevadest.

Rolex Grand Slami ainuke võitja seni on Scott Brash, kes saavutas kolm järjestikust võitu mõned aastad tagasi. Alustades võiduga Genfis 2014. aastal, liikus Brash suurele auhinnale lähemale 2015.a. suvel Aachenis ning tegi ajalugu sama aasta septembris Kanadas Spruce Meadowsis.

Indoor Brabant, mis on nime saanud toimumispaiga Brabanthallen järgi, sai alguse 1966. aastal. Tegu on Hollandi suurima sisevõistlusega, mis on korduvalt võõrustanud ka MK finaale nii kooli- kui takistussõidus ja ka rakendispordis. Esimene koolisõidu MK finaal peeti seal 1986. aastal ning tänaseks on finaale korraldatud 11 korda. Takistussõidu MK finaal tuli Brabanthallenisse 1994. aastal, mil võidutsesid Jos Lansink ja Libero H. Aasta hiljem lisandus neljarakendite MK finaal. Võistluse käigus on hüvastijätutseremoonia teinud mitmed legendid, näiteks Indoor Brabanti praeguse presidendi Anky van Grunsvei Bonfire ja Salinero, ning tänavu Adelinde Cornelisseni Parzival.