Takistussõitjatel oli tihe nädalavahetus välismaal

Märtsi viimane nädalavahetus kujunes meie takistussõitjatele üsna tihedaks ja auhinnalisi kohti saadi rohkelt. Suurem osa sportlastest osales Soomes Järvenpää CSI2* võistlusel, aga tulemusi tehti ka Itaalias ja Hispaanias.

Alustame Soome uudistega, kus Mercedes-Benz Aino Masters CSI2* nimetus kandnud võistlus kujunes meie sportlastele edukaks. Võistluse grand prix peeti pühapäeval kahevoorulisena kõrgusel 145 cm. Meie parimana lõpetasid Gunnar Klettenberg ja Traffic 4. kohal. Teise vooru pääsesid edasi veel Paul Argus Caesaril ja Tiit Kivisild Donna Paolal, kes lõpetasid võistluse vastavalt 5. ja 6. kohal. GP esikoha saavutas soomlanne Susanna Granroth hobusel Anatevka. Teise ja kolmanda koha sai noor leedulane Matas Petraitis hobustel Soli Deo Glorija ja Daliante M.

Kullo ja Astrid Soomes. Foto: www.facebook.com/lempaalanratsastuskeskus

Suure ringi (140 cm) võistlusklasside parimad tulemused tegi Kullo Kender Artasel, saades ühe teise ja kaks kolmandat kohta ja Strigaga laupäeval hüppa ja kiirusta parkuuris 3. koha. Edukas oli ka Paul Argus, kes viimati nimetatud sõidus napsas Kenderi ja Striga ees Caesariga teise koha ja oli avapäeval suure ringi kolmas. Eestlastele jagus nendes sõitudes ka teisi auhinnalisi kohti, mida ei hakka siinkohal kõiki välja tooma.

Keskmises ringis (130 cm) said Kender ja Astrid L laupäeval sõidu võidu, olles eelneval päeval samal kõrgusel kolmandad. Väikeses ringis (120 cm) tegid ilusad sõidud meie noored ratsanikud. Avapäeval oli Camille Mahoni Orlymejal puhtus-kiirus parkuuris Kertu Klettenbergi ja D.Lady järel kolmandal kohal. Margareth Eikner ja Chica Cirone saavutasid laupäeval väikese ringi finaalis (130 cm) viienda kohta. Võistluse raames peeti ka noorhobuste sõidud (120/125 cm), kus kahel päeval saavutas võidu Fisina G Kertu Klettenbergiga sadulas. Samas võistlusklassis oli esimesel päeval 4. kohal Kätlin Sehver hobusel Quick Time JP.

Kertu Klettenberg ja Fisina G Soomes autasustamisel. Foto: www.facebook.com/ratsastuskeskusaino/

Urmas Raag jätkas võistlemist Itaalias Toscana tuuri (CSI3* ) teisel nädalal. Seal jäi tema parimaks tulemuseks laupäeval 150 cm kahefaasilise parkuuri 12. koht hobusega Ibelle Van De Grote Haart, millega pääseti pühapäeval toimunud suure ringi finaalvõistlusele. Kahevoorulises finaalis, kus sai koguda ka LR punkte, oli takistuste kõrguseks juba 155 cm ja paar lõpetas selle 9 kp-ga.

Urmas Raag ja Ibelle Itaalias. Foto: Kelli Laev

Hispaanias Mediterranean Equestrian Tour 2017 raames oli võistlustules nooruke Anna Petrova, kes võistles kokku kolme hobusega 115-125 cm parkuurides. Tema parimateks kohtadeks olid hobusega Buster Bright 115 cm kõrgustes parkuurides laupäeval 7. ja pühapäeval 4. auhinnaline koht.

Tulemused: